1
Fudbal

DOJADILA MU POLITIKA? Šapić se kandiduje za predsednika OKS

Objavljeno: 03.11.16 u 12:35

Uskoro kreću izbori za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije. Ima već nekoliko kandidata, jedan od njih je proslavljeni vaterpolista Aleksandar Šapić.

U intervjuu magazinu „Nedeljnik“ priznaje da će pokušati da postane naslednik Vlada Divca na funkciji prvog čoveka srpskog olimpizma.

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) doneo je danas odluku da otvori postupak za izbor organa i tela OKS.

Kandidovaću se 99 odsto za predsednika OK Srbije. Smatram da sa svojih 38-39 godina, kako sportskim iskustvom, tako i poslom kojim se trenutno bavim, mogu znatno da doprinesem radu Olimpijskog komiteta i vratim srpskom sportu ono što je meni vaterpolo dao. Mnogi su mi zamerali što poslednjih sedam-osam godina praktično nisam participirao više u srpskom sportu. Olimpijski komitet je konačno prilika da se vratim u njega. I nemam šta da krijem, voleo bih da budem u prilici da vodim OKS. Bila bi mi to velika čast, rekao je proslavljeni vaterpolo reprezentativac naše zemlje.

kako kaže, uslove za kandidaturu nije podrobno izučavao, ali smatra da ispunjava sve ono što je ispunjavao i Divac kod njegovih prethodnih kandidatura u oba mandata.

– S obzirom na to da je sadašnji Statut i tada bio važeći, ne vidim razlog da tu bude nekih problema.

Šapić je između ostalog izrazio žal što je sportska veličina poput Divca odlučio da ode iz Srbije i naglasio da neće biti statista ukoliko dobije priliku.

– Jedno je sigurno, ukoliko dođem na čelo Olimpijskog komiteta Srbije, u njemu neću statirati, kao što nisam statirao nikada u životu čime god sam se bavio, dodao je on.

Za sada je pozanto još jedno ime mogućeg Divčevog naslednika, to je predsednik džudo saveza Srbije, Ivan Todorov.

0
0

1 Komentara

  1. ..i on, kao i djiki, „VOLI“ sport do poslednjeg centa, kao i politiku sto su voleli i „VODILI“ .!. XXAAXXAA .!. Samo im coks fali za triling „Asova crvenog fenjeraaaa“ .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter