5
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŽESTOK ODGOVOR IZ PARTIZANA: Čemu kukanje? Pa vi ste bili za ovakav sistem takmičenja!

Objavljeno: 01.11.16 u 09:59

Sportski direktor Partizana, Ivica Iliev, nije ostao suzdržan nakon izjave napadača Crvene zvezde, Predraga Sikimića, da je loš sistem takmičenja u Srbiji.

Iliev je u izjavi za Žurnal podsetio da je samo Partizan bio protiv kada je uvođen novi sistem takmičenja u srpski fudbal, pa zato sportski direktor crno-belih ne razume kukanje iz tabora najvećeg rivala, smeštenog na drugoj stranici Topčiderskog brda.

– Zašto Sikimić sad kuka? Njegov klub je bio za takav sistem takmičenja, Partizan tada jedini protiv. Nema onog: danas hoću, sutra neću. Pravila su ista za sve, istakao je Ivica Iliev.

Sistem takmičenja funkcioniše tako da po završetku prvog dela takmičenja dotadašnji broj osvojenih bodova bude podeljen sa dva (u slučaju neparnog broja zaokružuje se na gornju cifru), pa se u dalje takmičenje, plej-of i plej-aut, kreće sa duplo manje bodova. Prvih osam ekipa na tabeli igra u plej-of grupi, a preostalih osam u plej-autu, oba po jednokružnom sistemu, odnosno u sedam kola.

Činjenica je da Partizanu više odgovara ovaj sistem takmičenja u ovom trenutku, ali se potpuno slažemo sa Ilievim mišljenjem da nema onog: danas hoću, sutra neću. Želeli ste. Dobili ste.

0
0

5 Komentara

  1. Tako su i u kosarci unistili domacu ligu, pa su je posle „branili“. Tako fudbal unistavaju decenijama unazad. „Kalcopoli“, „placene titule“ kme…kme i iskukase ga…na suze…na plakanje…na ulizivanje…na otimanje…iskukase ga. A taj Sikimic…vrsni evropski golgeter bi mogao da kaze zasto je rukom igrao kad je postigao prvi gol a ne da opterecuje svoju „pamet“ sistemom takmicenja, on je tu da trci…ne da prica!

    0
    0
    Odgovori
  2. Dobijali su, dobijaju, a tek ce dobijati .!. XXAAXXAA .!. OD OSAMOSTALJENJA SRBIJE SAMO I DOBIJAJU, CRVENI SIMBOLI ZLA EX. YUUUU .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter