0
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Dan kada je „večiti“ derbi Srbiju zavio u crno (VIDEO)

Objavljeno: 31.10.16 u 23:45

Srbija je tek počela da se oporavlja od NATO bombardovanja, u kojem je živote izgubilo nekoliko hiljada ljudi, a onda je u miru  na fudbalskoj utakmici ugašen jedan mladi život.

Nikome više nije bilo bitno što je Partizan na 113. derbiju pobedio sa 2:0. Dečak koji je došao da navija za svoj klub pogođen je signalnom raketom u grudi.

U sukobima navijača poginuo je učenik Aleksandar Radović. To je bio prvi slučaj nasilne smrti na fudbalskim utakmicama u Jugoslaviji.

Pored te velike tragedije, pomenuti derbi je imao još crnju stranu, jer su po rečima oca ubijenog dečaka, vlasti pokušale da zataškaju njegovu smrt na tribini.

Ljudi iz Partizana, policije, pravosuđa i zdravstva učinili su sve da se smrt mog sina zataška. Policajci i lekari su tvrdili da je Aca umro na ulici, iako su svedoci rekli da je stradao na stadionu JNA. Bio je mrtav kad su ga kola Hitne pomoći preuzela na atletskoj stazi, rekao njegov otac Tomislav, koji je toga dana ostao kod kuće sa molerima.

(Izvor:youtube/SveDELIJEnaFejsuYtCh)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter