0
Domaći fudbal

VREMEPLOV: Bili su prvaci sveta… gde su sada naši „Čileanci“ (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.16 u 23:50

Pre 29 godina, 25. oktobra 1987, reprezentacija Jugoslavije postala je prvak sveta za selekcije do 21 godine. Posle toga se Jugoslavija raspala, svako je otišao na svoju stranu. Evo gde su „Čileanci“ sada.

Dragoje Leković, u vreme odigravanja šampionata branio za Budućnost. Posle prešao u Crvenu zvezdu, četiri godine branio za Kilmarnok, karijeru završio u Pert Gloriju. Bio je trener golmana Budućnosti i reprezentacije Crne Gore.

Branko Brnović, igrač Budućnosti, posle prešao u Partizan, pa u Espanjol. Karijeru završio u Komu. Bio je selektor Crne Gore od 2011-15.

Robert Jarni bio je igrač Hajduka. Posle toga karijeru je nastavio u Italiji i Španiji, bio je član Juventusa i Reala, karijeru završio u Panatinaikosu. Do ove godine bio je trener ekipe u Puškaš akademiji

Dubravko Pavličić je u to vreme bio igrač Dinama. Posle je prešao u Rijeku, a karijeru završio u španskom Rasing Ferolu. Umro je 4. aprila 2012.

Slavoljub Janković je bio član Crvene zvezde. Igrao za Napredak, Budućnost, OFK, karijeru završio u Lokomotivi iz Plovdiva. Bio je trener niškog Radničkog i Juhora iz Obreža.

Igor Štimac je bio član Hajduka, na pozajmici u Dinamu iz Vinkovaca. Karijeru je počeo i završio u Splitu, a u međuvremenu je nastupao za Vest Hem i Derbi kaunti. Bio je selektor Hrvatske, a do ove godine trener Sepahana.

Zoran Mijucić je bio igrač Vojvodine, igrao u Grčkoj, u Novom Sadu i Cementu iz Beočina. Fudbalom je prestao da se bavi u 23. godini života. Preminuo je 2009.

Zvonimir Boban je bio igrača Dinama, posle kojeg je 11 godina igrao za Milan, a karijeru završio u Selti. Sada je savetnik Đanija Infantina, predsednika FIFA.

Robert Prosinečki, igrač Dinama. te 1987. je prešao u Crvenu zvezdu i sovojio Kup šampiona 1991. Bio je član i reala i Barselone, a karijeru je završio u Savskom Marofu. Trenutno je selektor Azerbejdžana.

Milan Pavlović, kapiten, bio je fudbaler Železničara, posle kojeg je igrao za nekoliko grčkih klubova. Karijeru je završio 2002. u Asterasu.

Predrag Mijatovć u to vreme bio je igrač Budućnosti. Prešao je Partizan, a kasnije se proslavio u Valensiji i Realu. Karijeru završio 2004. godine u Levanteu. Bio je sportski direktor Reala do 2009. godine

(Izvor:youtube/Fanatic Yu)

Tomislav Piplica bio je golman Iskre iz Bugojna. Posle je branio za nekoliko hrvatskih i nemačkih klubova, karijeru je završio u Ajlenburgu. trenutno je trener niželigaša Nordhauzena.

Davor Šuker je bio igrač Osijeka, koji je posle igrao za Dinamo, a u tandemu sa Mijatovićem u Realu osvojio Ligu šampiona. Karijeru je završio u Minhenu 1860, a trenutno je predsednik fudbalskog saveza Hrvatske.

Gordan Petrić je na šampionatu nastupao kao igrač OFK Beograda. Posle toga je igrao za Partizan, pa prešao u Škotsku, gde se proslavio u dresu Rendžersa. Karijeru je završio u Partizanu 2002, a trenutno je trener Čukaričkog.

Pero Škorić igač Vojvodine u dva navrata. Karijeru je nastavio u nemačkim nižerazrednim klubovima, završio je u Ojerbahu.

Dejan Antonić je bio član omladinskog pogona Crvene zvezde u to vreme. Posle je kao profesionalac potpisao za Spartak iz Subotice. Igrao je za Napredak i Obilić, a onda je karijeru nastavio u Hong Kongu i Indoneziji, gde je sada trener ekipe Persib Bandunga.

Slaviša Đurković bio je igrač Sutjeske. Već 1991. završio je u Leotaru fudbaslku karijeru. Vlasnik je ekipe Polet Stars iz Nikšića.

Ranko Zirojević ja takođe bio član Sutjeske, u više navrata igrao za Mogren, a karijeru završio u Vrbasu. Bio je trener Mogrena.

Trener je bio Mirko Jozić, koji je mlade selekcije Jugoslavije vodio od 1972 – 1988. godine. Bio je selektor hrvatske 2000 -02, a karijeru je završio kao trener mladih selekcija Dinama 2007.

28
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter