0
Fudbal

FOTO: fss.rs

POČINJE BITKA ZA EP U HRVATSKOJ: Prvi protivnik srpskih ‘orlića’ je neugodna Makedonija

Objavljeno: 25.10.16 u 16:25

Na kvalifikacionom turniru koji sutra počinje u Italiji, rival „orlićima“ biće još selekcija Albanije i domaćina.

Kadetska reprezentacija Srbije (igrači rođeni 2000.) počinje prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Hrvatskoj. Rival „orlićima“ biće u sredu, 26.oktobra, selekcija BJR Makedonije a utakmica se igra od 11,00 u blizini italijanskog grada Ravene.

Selekcija koju vodi Ilija Stolica, stručnjak koji iza sebe već ima jedan zapažen uspeh sa kadetskim uzrastom, plasman na EP u Azerbejdžanu, ne krije da se pred novom generacijom naših talentovanih dečaka nalaze veoma dobri rivali.

– Makedonija ima jednu od njihovih najtalentovanijih generacija i grupu koja već duže vremena živi i radi zajedno. Imaju nekoliko veoma dobrih individualaca i prednost im je što su već dugo na okupu. Ostvarili su do sada dosta dobre rezultate, tako da imamo kvalitetnog protivnika u prvoj utakmici. Siguran sam, ipak, da sve zavisi od nas, jer je kvalitet na našoj strani. Imamo grupu igrača koja zna šta hoće i koja je željna da to i pokaže kroz zvanične utakmice i takmičenja. Prva utakmica je uvek važna, mi smo spremni i sa nestrpljenjem je očekujemo – ističe selektor Ilija Stolica koji ne krije da je neprijatno iznenađen uslovima koji su dočekali aktere turnira.

– Neprijatno smo iznenadjeni terenima za trening, koji su ispod standard čak i za nižerazredna takmicenja.Takođe i teren na kome mi igramo prve dve utakmice, protiv Makedonije i Albanije, nije u dobrom stanju. Međutim, bez obzira što našem stilu i ideji igre to ne odgovara, mi ćemo znati da se prilagodimo svim uslovima i na sportskom polju odgovorimo na pravi način.

Poslednje dve provere naši kadeti imali su u septembru protiv vršnjaka iz Belorusije i oba meča koja su bila odigrana u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi rešili su u svoju korist (6:2, 1:0).

Generacija koju čine igrači velikog potencijala od kojih su pojedinci već debitovali i za seniorski tim,kao Filip Stuparević ili Armin Đerlek,započela je jedno putovanje koje žele svi da se završi u Hrvatskoj naredne godine. Prvi rival na tom putu je 26.oktobra BJR Makedonija, dva dana kasnije Albanija (11,00) i poslednjeg dana turnira, 31. oktobra Italija (15,00).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter