Legendarni hrvatski fudbaler Robert Prosinečki, aktuelni selektor Azerbejdžana, izjavio je da nema šanse da radi u nekom hrvatskom klubu, ali da bi jednog dana rado bio selektor.

Da radim u hrvatskom klubu? Nema šanse, u njima se brzo iskoriste i treneri i ljudi, rekao je Prosinečki u intervjuu za agenciju HINA.


Kako je naveo, ne sviđa mu se atmosfera u hrvatskom fudbalu, odnosno to što se čini da je Zdravko Mamić njegov apsolutni vladar.

ROBERT PROSINEČKI O MOUČEU: Dobar je, a kako su ga doveli?

Ipak, odmah naglašava da s njim “nit” je dobar nit” je loš” i napominje da je napravio i dobre stvari.

Postoji percepcija da Zdravko Mamić vodi hrvatski fudbal, da je apsolutni vladar – što je možda i tačno, međutim, napravio je i neke odlične stvari. Napravio je klub koji u celoj Evropi znaju. Neću ulaziti u druge stvari, jer neko mu je omogućio da bude “gazda”.

Ipak, što se tice reprezentacije Hrvatske, Prosinečki ima drugacije mišljenje.

Pa, ko ne bih voleo voditi Hrvatsku? Ali, sada hrvatska reprezentacija dobro gura, iako su svi od samog početka bili protiv Čačića i nisu želeli da on bude selektor. Mislim da je odradio odlično Evropsko prvenstveno i samo je malo nedostajalo sreće i hrabrosti, a startovalo se dobro i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, zaključio je Prosinečki.

Nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde sjajno je krenuo u kvalifikacijama za Mundijal sa Azerbejdžanom i ima sedam bodova posle tri kola.

On je dodao da se nada da će taj san potrajati, mada, Azerbejdžan nije fudbalska zemlja i više ulaže u boks ili rvanje.

On je otkrio i da je od nekadašnjih saigrača u najboljim odnosima sa Zvonimirom Bobanom i Zvonimirom Soldom i da sa njima cesto pije kafu, kad je u Zagrebu, kao i da je sa predsednikom Saveza Davorom Šukerom u korektnim odnosima, da se postuju, ali da ne piju kafu zajedno.