0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

RAJKOVIĆ: Mnogo bi nam značio bod u Velsu

Objavljeno: 21.10.16 u 15:36

Posle dobrih partiija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Srbija je napredovala na FIFA rang listi, ali se i vera u reprezentaciju polako vraća.

To je i bio jedan od ciljeva novog selektora Slavoljuba Muslina. On je u ovom ciklusu davao šansu mladom Predragu Rajkoviću, koji je rekao je danas da misli da ekipa može da ostvari dobar rezultat protiv Velsa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i da bi joj bod mnogo značio u borbi za plasman na turnir u Rusiji 2018. godine.

HOĆE LI IM BITI SREĆAN? Poznato na kom će stadionu “orlići” dočekati Norvešku

– Čekaju nas velika iskušenja sa Velsom. Mislim da možemo da napravimo dobar rezultat, da osvojimo barem bod, što bi nam mnogo značilo. Imamo kvalitet, atmosferu i dobar tim. Na dobre rezultate i dobru atmosferu u ekipi uticale su mnoge stvari i mnoge novine, rekao je Rajković agenciji Beta.

Fudbalska reprezentacija Srbije deli sa Irskom prvo mesto u kvalifikacionoj Grupi D sa po sedam bodova, a Vels ima dva boda manje.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama Srbija će igrati 12. novembra u Kardifu protiv Velsa.

– Sve je super kada pobeđuješ, a normalno je da je atmosfera lošija kada rezultati nisu kakvi bi trebalo da budu. Sada je sve dobro, mislim da možemo da napravimo dobar rezultat, dodao je dvadesetogodišnji golman.

Rajković je prošle godine iz Crvene zvezde prešao u Makabi iz Tel Aviva. On je naveo da se dobro snašao u Izraelu i da očekuje veliku borbu za šampionsku titulu.

– Imamo dobru ekipu, u ponedeljak igramo protiv velikog konkurenta Makabija iz Haife i čeka nas teška utakmica, a zatim igramo protiv šampiona Hapoel Ber Ševe. Imamo bodovnu prednost, ali dugačko je prvenstvo, igraće se do maja bez prestanka. Odigraćemo mnogo utakmica ali nikad se ne zna, mislim da možemo da se borimo za titulu, naveo je Rajković.

FIFA RANG LISTA: Skok Srbije nakon dobrih rezultata

Makabi je sinoć pobedio AZ Alkmar sa 2:1 u trećem kolu Grupe D Lige Evropa, a Rajković je branio u tom duelu.

– To je bila teška utakmica jer je AZ dobra ekipa, ali bili smo zaista dobri i zaslužili smo pobedu. Imamo šanse za prolaz dalje, a mislim da će odlučiti predstojeće utakmice koje budemo igrali kao domaćini. Nikome prolaz nije garantovan, rekao je srpski golman.

Rajković je prošao sve reprezentativne selekcije, sa ekipom do 19 godina osvojio je Evropsko prvenstvo 2013. godine, dok je prošlog leta sa ekipom do 20 godina osvojio Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

Početkom meseca sportski magazin „4-4-2“ svrstao je Rajkovića među 50 najtalentovanijih igrača sveta uzrasta do 21 godine.
 
– To je zaista velika čast i veliki motiv da nastavim dobro da radim. Nisam očekivao da to može da se dogodi, rekao je Rajković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter