0
Domaći fudbal

FOTO: Čukarički

LŠ ZA OMLADINCE: Čuka demolirala Domžale (FOTO)

Objavljeno: 19.10.16 u 20:10

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona, pošto su ukupnim rezultatom 5:2 pobedili slovenačke Domžale.

Čukarički je danas na Banovom brdu, pred oko 1.500 gledalaca, u revanš utakmici prvog kola pobedio Domžale sa 4:1, a pre tri nedelje u Sloveniji bilo je 1:1.

Golove za Čukarički postigli su Erhan Mašović u devetom, Zehrudin Mehmedović u 48. minutu iz jedanaesterca, Milutin Vidosavlejvić u 73 i Marko Šarić u 89, dok je strelac jedinog pogotka za Domžale bio Marcel Kene. Čukarički će u drugom kolu kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona sastati sa norveškim Rozenborgom, koji je u prvom kolu pobedio švedski AIK sa 3:1.

Čukarički je poveo iz prve prave prilike na utakmici. Zehrudin Mehmedović izveo je korner s leve strane, a lopta je posle gužve ispred gola Žige Freliha došla do Erhana Mašovića na ivici šesnaesterca koji je iz prve šutirao i zatresao mrežu gostiju.

FOTO: FK Čukarički
FOTO: FK Čukarički

Domžale je nastavku prvog dela igre imao inicijativu i nekoliko pokušaja s distance, ali je golman Čukaričkog Petar Ćulibrk ostao nesavladan. Domaćin je u 31. minutu imao sjajnu priliku da udvostruči prednost, ali je Luka Zorić pogodio prečku s metar, pošto je prethodno natrčao na loptu nakon loše intervencije Freliha koji nije uspeo da iskontroliše centaršut Mehmedovića.

Bitka se u nastavku uglavnom vodila na sredini terena, a Čukarički je pobedu osigurao u 73. minutu posle dobrog kontranapada. Mašović je sa svoje polovine povukao napad, te proigrao Šarića koji je petom ostavio loptu Nemanji Milojeviću, a ovaj je proigrao usamljenog Vidosavljevića koji je „zalomio“ golmana Freliha i laganim udarcem ga savladao.

Domžale je u 82. minutu preko Marcela Kenea uspeo da smanji zaostatak, a konačan rezultat u 89. postavio je Šarić sjajnim udarcem s ivice šesnaesterca. Ekipa s Banovog brda će 2. novmebra gostovati Rozenborgu u Norveškoj. Revanš je na programu 23. novembra u Beogradu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter