0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

ANTARA: Voleo bih da sedam dana radim sa Markecom…

Objavljeno: 16.10.16 u 13:20

Kako sada stvari stoje, Lazar Marković, je konačno našao tim u kojm bi mogao da se „skrasi“ i pronađe sebe.

Posle Partizana prešao je u Benfiku, pa u Liverpul bio na pozajmici u Fenerbahčeu. Od pre mesec dana je ponovo u Portugalu, ali sada nosi dres Sportinga.

Novinari lokalnih medija su veoma zainteresovani za povremengo srpskog reprezentativca, pa su o njemu razgovarali sa Predragom Mijatovićem i Radomirom Antićem.

PRIJA MU PROMENA: Novi gol Lazara Markovića (VIDEO)

– Mnogo je brz i talentovan, ali mu nedostaje stabilnosti u timu. Tako je mlad, a već je promenio toliko klubova i to mu ne ide na ruku. Zbog toga je izgubio mesto u prvom timu reprezentaticije Srbije, a i dalje je igrač koji obećava mnogo. Ali, nije napredovao onako kako je trebalo i kako je igrao dok je Žorž Žezus bio u Benfiki, kaže Mijatović.

Međutim, Mijatović je zabrinut zbog jedne stvari.

– Jako je dobar u situacijama jedan na jedan, brz je i voli da osvaja prostor, ali mu nedostaje to da postiže više golova. Svi napadači moraju da postižu golove. Mislim da je Žorž Žezus jedini trener koji može da vrati karijeru Lazara Markovića na pravi put.

Na ove reči nadovezao se i čuveni selektor Srbije Radomir Antić, koji ističe da je Markoviću potreban trener-psiholog, koji bi ga tretirao na poseban način.

– Lazar je tip igrača kakav sam oduvek voleo da imam u timu. Video sam koliko je brz, ali svoje kvalitete ne koristi dobro dobro. Svi znaju koliki talenat poseduje. Velikim igračim je potrebno ogromno samopouzdanje. Potreban je kontinuitet, kako bi na delu mogao da koristi sve što ume. Voleo bih da provedem s Markovićem sedam dana, siguran sam da bismo zajedno otkrili brojne vrline i da bi mentalno bio spreman da ih koristi na delu, kaže legendarni stručnjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter