1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ: Bolje Norveška nego Španija, ali postoji problem…

Objavljeno: 14.10.16 u 16:51

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas da zadovoljan što mu se ispunila želja da dobije Norvešku u baražu za Evropsko prvenstvo, ali pozvao na oprez i ozbiljan pristup protiv rivala iz Skandinavije.

– Ne bih voleo da se to protumači na način da je sve gotovo, naprotiv. Pred nama je ozbiljan i težak zadatak i moramo da mu pristupimo maksimalno odgovorno kako bismo ostvarili cilj, a to je plasman na Evropsko prvenstvo. Naravno, bolje za rivala da imamo Norvešku nego Španiju, ali činjenica je da ćemo revanš igrati na veštačkoj travi, što je za nas neoubičajeno, rekao je Sivić za sajt FSS.

Sivić je dodao da upravo takvi uslovi i teren u Norveškoj predstavljaju dodatnu meru opreza.

DOBAR ŽREB: “Orlići” saznali ime protivnika, otvoren put ka EP

Od ovog trenutka počele su pripreme za dvomeč sa Norveškom i bićemo maksimalano posvećeni kako bismo ostvarili ono što po kvalitetu zaslužujemo, plasman među najbolje mlade selekcije u Evropi, poručio je Sivić.

Kordinator rada mlađih selekcija FSS Mitar Mrkela smatra da je rival po meri, ali da borba tek predstoji.

– Fraza je da nema lakih protivnika i da sve selekcije koje su došle do drugog mesta u grupi kroz kvalifikacije nisu za potcenjivanje, ali ipak je Norveška reprezentacija koju smo priželjkivali, dodao je Mrkela.

Srbija je u prvom meču 7. novembra domaćin, verovatno na stadionu Partizana ili Čukaričkog, dok je revanš u Norveškoj osam dana kasnije.

0
0

1 Komentara

  1. Ako se bude igralo u Bgd,gubimo prednost domaceg terena jer nema sanse da na stadionu bude vise od 5000 gledalaca,dok bi na nekom u unutrasnjosti,stadion bio dupke pun.Ne znam koji stadioni ispunjavaju kriterijum za evropske utakmice ali recimo u Nisu(koji sigurno neispunjava)bi bio prepun stadion,u Krusevcu takodje,verovatno i u Uzicu,Kragujevcu…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter