0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MUSLIN: Radili smo na Mitrovićevoj psihi i dalo je rezultat

Objavljeno: 13.10.16 u 21:22

Srbije posle tri kola ima velikih sedam bodova i nalazi se na prvom mestu u našoj grupi u kvalifikacijama za Svetski kup u Rusiji.

Većinu je obradovao povratak Aleksandra Mitrovića u golgetersku formu, a selektor Muslin je otkrio koji recept je primenio.

– Ne igra u Njukaslu dovoljno, pa nisam hteo da ga forsiram i u Moldaviji, smatrao sam da nije bio spreman za dve utakmice u tri dana. Bilo je veoma važno da se na psihičkom nivou stabilizuje, on je vrlo mlad igrač i trebalo je malo raditi  s njim da shvati da je sve što mu se događa normalno. Radili smo i ja i moji pomoćnici s njim na psihološkom planu i dalo je rezultat, vratio nam je sa dva gola, rekao je Muslun u emisiji „Oko“ na RTS-u.

FENOMENALNI ĐURĐEVIĆ: Dribling kroz noge, pa u mrežu Slovenije (VIDEO)

Mihajlović ga je proterao iz nacionalne selekcijie, a Muslin razmišlja da Adema Ljajića vrati u tim.

– Bitno je da počne da igra i u klubu. Bio je u planovima za meč sa Rusijom, ali se povredio i morao da ode. Nikome nisu zatvorena vrta reprezentacije.

Ako se Srbija plasira na SP, dvojica nosilaca igre u odbrani Ivanovič i Kolarov imaće 34, odnosno 33 godine…

– Ja fudbalere ne delim na stare i mlade. Njih dvojica su odlični igrači. Nosioci su igre u svojim klubovima, u engleskom prvenstvu. Moći će još mnogo da nam pomognu u narednim godinama.

Mlade selekcije Srbije prave sjajne rezultat, ali kada stasaju na A tim, kao da nestanu.

MUSLIN: Utakmica nikako nije bila za one sa slabim srcem

Rano odlaze u inostranstvo. Ne ispeku zanat u domaćoj ligi, gde mogu da igraju, nego odu u strane klubove, kojima je samo rezultat bitan, pa tamo nemaju mesta u timovima. Problem je što ne igraju dovoljno. Ima potencijala u mladoj selekciji, tu su Maksimovič, Grujić… Mi imamo strategiju rada i sa igračima iz naše lige. Bili smo u Kataru, biće još takvih akcija. Dodatni problem je što se zbog klimattskih uslova ovde po četiri meseca ne igra fudbal, rekao je selektor Muslin.

On je još dodao da nikome nije obećao da će se Srbija kvalifikovati na SP, ali da je na dobrom putu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter