1
Domaći fudbal

ŠTO NE REČE RANIJE? Da sam dao gol, ne bi bilo rata u Jugoslaviji! (VIDEO)

Objavljeno: 13.10.16 u 18:39

Najgora katastrofa posle velikih svetskih ratova, desila se u bivšoj Jugoslaviji, koja se u građanskom ratu raspala, na šest delova.

Mnogi i dalje tvrde da je to najbolja zemlja u kojoj su živeli, a mnogi i da bi to bila sportska velesila. Države naslednice, uspele su da same naprave sjajne rezultate, kao što je to mogla fudbalska reprezentacija SFRJ na Svetskom kupu 1990. u Italiji.

Iako je doživela debakl u prvom kolu u meču sa Nemačkom, Jugoslavija je došla do četvrtfinala, gde je igrala sa zvaničnim šampionom, Argentinom.

VREMEPLOV: Dan kad je Piksi razmontirao Španiju golovima koji se ne zaboravljaju (VIDEO)

Posle 90 minuta nije bilo golova, a isto se desilo i posle produžetaka, pa su izvođeni jedanaestrci. Ključni je promašio Faruk Hadžibegić.

– Da sam dao gol, uveren sam da bismo prošli u polufinale. I ne zvuči pretenciozno, ali mislim da kasnije ne bi došlo do rata. Kada vidimo što se danas događa u svetu očito se ništa nije naučilo iz istorije i da se nije naučila lekcija iz bivše Jugoslavije. To je dokaz da političari žele rat, a ne narod, rekao je sada trener Valensijena.

(Izvor:youtube/Levis501)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter