0
Evrokupovi

DIVLJAŠTVO: Huligani Torcide pokušali ubistvo sudije Marića (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.16 u 09:27

Hrvatski fudbalski sudija Bruno Marić napadnut je juče Stobreču. Napala ga je grupa huligana u restoranu Epetion.

Marić je zatražio lekarsku pomoći na hitnoj. 

Njega je napala grupa od pet do šest maksiranih napadača, koji su bili naoružani palicama, šipkama i vatrogasnim šmrkovima. 

Posle kraćeg okršaja, napadači su pobegli, ali je jednog policija uhvatila i privela na kriminalističko istraživanje.

Radi se o 26-godišnjaku koji je policij već poznat po navijačkim neredima i koji ima prijavu zbog unošenja pirotehnike na stadion.

ŠOU: Ognjen Amidžić ‘spustio’ Hrvate i Albance sa Kosova zbog skandiranja Srbima

Bruno Marić je dve prethodne sezone proglašavan ua najboljeg sudiju u Hrvatskoj. U Splitu, ipak, nije omiljen, što zbog bliskih odnosa sa Zdravkom Mamićem, što zbog svog suđenja koje navijači Hajduka dovode u vezu upravo s tim odnosom.

 – Ovo je bio klasičan pokušaj ubistva. Srušili su ga na pod. Prvi put u životu vozim se kroz Split pod pratnjom policije. To je žalosno. To je grad koji volim, a ovo je strašna situacija. Napali su nas kao da su vikinzi, naoružani silnom mržnjom. Šokiran sam. Ako im je to bio cilj, zaista su uspeli. Nadam se da će ovo biti alarm za institucije. Vest dana nije da je Bruno Marić napadnut, već da su za to odgovorni članovi bivše uprave Hajduka. Napadači na Brunu Marića nisu postali napadači sami od sebe. Ta mržnja gomilala se preko bivše uprave. Ta uprava je, uostalom, kazala da Bruno Marić neće živ izaći iz Splita, rekao je Vladimir Gredelj, Marićev advokat.

(Izvor:youtube/Dalmatinski portal)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter