0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ŠTA KAŽU PARTIZANOVI JUNACI? Leonardo poručuje da još nismo videli sve od njega…

Objavljeno: 03.10.16 u 10:14

Junaci Partizanove pobede protiv lučanske Mladosti dan posle ‘nove trojke’ ističu timski duh i dobar rad sa Markom Nikolićem kao ključ dobre forme i serije.

Partizan je pred odlazak na reprezentativnu pauzu ostvario petu uzastopnu pobedu i zadržao pritisak za vodećim timovima u Superligi.

Junak već nekoliko utakmica unazad za crno-bele je Leonardo da Silva Souza, koji je i protiv Mladosti postigao još jedan spektakularan pogodak.

– Šta mogu reći, osim da mi je zaista drago što sam postigao još jedan gol i obradovao navijače Partizana. Posle mog gola ekipa Mladosti se otvorila i samim tim su nam se ukazale šanse za pogotke. Lepo je kada se upišete u listu strelaca, ali to ništa ne znači ako vaša ekipa ne pobedi na kraju. Šef uvek insistira na tome da Partizan igra timski, da ne smemo da budemo sebični u igri i da tim mora da bude taj koji je u prvom planu, kao i golovi – rekao je Leonardo za sajt Partizana.

Stalno ističete da možete bolje?

– Ako mislite da ste sve postigli i dostigli vrhunac, onda ćete samo stagnirati. Ja se trudim da svakim danom budem u što boljoj fizičkoj spremi. Drago mi je da dajem golove, jer ništa ne vredi ako niste fizički spremni i golovi vas mimoilaze. Važno je samo da Partizan pobeđuje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Međutim, možda i važniji od gola Leonarda bio je pogodak Uroša Đurđevića u 60. minuta, samo tri minuta posle izjednačenja Lučanaca. Bio je to njegov prvenac u Superligi za Partizan.

– Svaki gol je lep i bitan na svoj način. Ovaj pogodak mi je bio prvi u prvenstvenim utakmicama, a bio je veoma bitan i za ekipu, jer se u tim momentima utakmica lomila. Đurđić je sjajno odreagovao i prebacio mi loptu glavom, a meni je preostalo samo da utrčim između dva štopera Lučana i da lob udarcem matiram istrčalog Krznarića. Moram  da nastavim kontinuitet, da se golovima dokazujem u svakoj utakmici. Sličnu situaciju imao sam i na debiju protiv Rada, ali sam loše odreagovao. Polako stvari dolaze na svoje mesto i kroz još žešći rad, biću sigurno sve efikasniji. Samo  da me zdravlje posluži. Bitno je da se i ekipa diže iz nedelje u nedelju.

U Partizanu je do sada dao tri jako lepa gola, ali je Urošu posebno teško pao prošlonedeljni promašaj sa metar,dva od gola protiv Metalca.

– Za mene lično je važno da je ovaj gol došao posle onog promašaja u Gornjem Milanovcu u prošlom kolu o kojem se mnogo pisalo. Tada mi je lopta nezgodno odskočila i promašio sam, ali hvala Bogu, taj promašaj nije imao posledice po Partizan, pošto smo pobedili. Kao što sam i prošli put rekao, biće i promašaja i loših igara, ali ovaj novi ratnički Partizan će uvek izgarati za svaku loptu, za svaki aut, za svaki korner, a publika to već prepoznaje.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pobedu je potvrdio Valeri Božinov, samo četiri minuta po ulasku u igru. Time je zajedno sa Leonardom ostao na vrhu liste klupskih strelaca sa pet postignutih golova.

– Drago mi je da sam se ponovo vratio na teren posle povrede koju sam imao. Ne volim, kao nijedan fudbaler da drugove posmatram sa tribina. Najvažnije je da Partizan pobeđuje i da se zaista vidi ne samo naša želja za pobedom, već prvenstveno timski duh. Igra sa dva napadača nam svima prija i uz sjajne asistencije saigrača, u ovom slučaju Leonarda, imamo veće šanse za golove.

– Ipak, ovo nas ne uspavljuje. Nismo zadovoljni pozicijom na tabeli, jer Partizan mora da bude lider. Čeka nas još mnogo posla, a pauzu ćemo iskoristiti za još dodatno uigravanje. Raduje me i utakmica sa bratskim Paokom u subotu i pozivam navijače da dođu u što većem broju. Biće to pravi fudbalski spektakl – kaže Valeri Božinov.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter