3
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

EUREKA: Crvena zvezda uključuje grejače, ali se ptice teraju flašama…

Objavljeno: 01.10.16 u 22:18

Stadion Crvene zvezde uskoro bi mogao da zadovolji sve potrebne zahteve UEFA i stigne do kategorije 4, što znači da će Crvena zvezda i reprezentacija Srbije moći nesmetano da igraju svoje međunarodne mečeve.

Travnata podloga stadiona „Rajko Mitić“ poslednji put je renovirana 2008. godine pred početak Univerzitetskih igara. Od tada pa do danas (više od osam godina) ništa nije rađeno. Tačnije, radovi su počeli letos kada je UEFA zahtevala od Crvene zvezde i Saveza da približe naš najveći stadion UEFA standardima ako žele da igraju na međunarodnoj sceni. Krenulo se od prostora za medije, krečenja i postavljanja stolica, a sada se polako prelazi i na sam teren. Kako kaže direktor stadiona „Rajko Mitić“ Milorad Ćorović, Crvena zvezda će 2017. godine najzad uključiti grejače ugrađene još te 2008. godine.

– UEFA insistira na tome i u obavezi smo da ih uključimo. Procenjuju da smo potencijalni učesnici evrokupova, ali i da se mečevi selekcije igraju na našem stadionu. Grejači se nalaze na 28 santimetara ispod trave i trenutno razmatramo samo da li ćemo za zagrevanje iskoristiti termalne vode koje imamo u blizini ili ćemo grejati na kotao kapaciteta 1,2 megavata. U sistem za grejanje staje 50.000 litara glikola, narodski antifriza, i sve to sa montažom košta oko 400.000 evra – istakao je Ćorović za Novosti.

BOŽOVIĆ NA MUKAMA: Zvezda će biti izuzetno oslabljena na gostovanju u Ivanjici!

Ipak, za razliku od Alijanc arene gde se greju i tribine, te navijači nose dresove i tokom zime, na stadionu „Rajko Mitić“ će se samo zagrevati trava.

– Naš teren ima metar dvostruko separisane jedinice podloge i tri santimetra busena trave. Imamo „Rehau“ drenažu i zato na terenu nema blata čak ni kad su poplave kao one večeri kad se igrao meč Srbije sa Republikom Irskom. Zamerili su da teren nije dobar, a ja pitam stručnjake koji bi to teren osim našeg podneo 50 litara po metru kubnom kiše? Naš teren je dobar, ravan je i ako ne izgleda tako što može da se proveri. Međutim, prošle su godine, vreme je da se menja busen i potrebna mu je bolja mehanizacija.

Promena trave Zvezdu bi koštala oko 500 hiljada evra.

– Sama trava, debljine tri santimetra košta 160.000 evra, imate montažu i demontažu, što uvećava troškove do jedno 200.000 evra. Tri dana od montaže može da se igra utakmica, ali ovi radovi moraju na vreme da se najave i plate. Potrebno nam je i više lakih mašina za održavanje firme „Alet“. Jer, lako je kupiti, ali je teško održavati teren zato što ima milion sitnih faktora koji utiču na prehranu trave, ozoniranje, šišanje – istakao je Ćorović.

PORUKA KOJA ĆE ODJEKNUTI: Delije isprozivale UEFA na izložbi pehara LŠ u Beogradu (FOTO)

Direktor stadiona „Rajko Mitić“ je otkrio da se ptice sa terena i dalje rasteruju flašama.

– Šaliće se ljudi na naš račun, ali zaista imamo dva čoveka koji rasteruju golubove i vrane i druge ptice koje stvaraju najviše problema i oštećuju teren. Tim flašama stvara zaglušujuću buku, pa ptice beže daleko. Problem je što golub jede seme trave i uništava je. Danski „DLF“, koji proizvodi najbolje seme, dosetio se i ofarbao zrno semena u zeleno, pa ga golubovi ne vide i ne jedu – zaključio je Ćorović.

0
0

3 Komentara

  1. …hahahaha…pa ko jos greje septicke jame…al ce da nagrnu pacovi a i pecurke mozda budu mesnatije…sredite bre onu travu da deca mogu fudbal da igraju, napravite prilaze stadionu, parkinge, sredite klonje…sta bre palite ljude sa nekakvim glupostima…dve utakmice ciganija gubi zbog haosa od terena i trave,,,,je…lo vas grejanje…

    0
    0
    Odgovori
    • Sve sto si naveo , sredjeno je a tebi ostaje da patis i tugujes jer nemas sta sredjivati , nemas stadion . JNA nije vas a na lopovski nacin hocete ga oteti . Tisina . Zvezda ukljucuje grejanje u svoj stadion .

      0
      0
      Odgovori
      • …i da ukjuci grejanje, tebi ne vredi…mozak u rupi se ne ukjucuje, vec vam podele vasa misljanja pa trubite po svim forumima…

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter