0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

KO ĆE GA PODIĆI SLEDEĆI? Trofej LŠ stigao u Srbiju (FOTO)

Objavljeno: 30.09.16 u 14:20

Najvažniji trofej u klupskom fudbalu, trofej Lige šampiona, predstavljen je danas u Beogradu, u Barutani na Kalemegdanu, u sklopu „Ture Lige šampiona“ koju predstavlja „UniKredit banka“.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, legendarni brazilski fudbaler Kafu, kapiten Zvezdinog šampionskog tima iz Barija Stevan Stojanović, nekadašnji fudbaler Partizana Mustafa Hasanagić, član tima koji je 1966. godine igrao finale Kupa šampiona i predsednica IO Unikredit banke Čila Ihas, uz himnu Lige šampiona, otkrili su okupljenjma „ušati trofej“ koji treću godinu zaredom dolazi u Beograd.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Najvredniji pehar u prestonicu Srbije došao je na 25-godišnjicu otkad je Crvena zvezda postala prvak Evrope, odnosno kada je upravo Stojanović u Bariju digao trofej posle pobede nad Marseljom posle penala 5:3 (0:0), kao i pola veka od finala između Partizana i madridskog Reala (1:2) u Briselu.

Beograd je tri godine imao ovu čast, preko 25.000 ljudi slikalo se pored pehara, od ukupno 600.000 posetilaca iz samo 14 zemalja. Ovo je lepa promocija za naš turizam, promociju grada, ali i još jedan dokaz koliko se Beograd vezuje za sport. Zahvalio bih se „UniKredit banci“ što je donela trofej u Beograd, kao i našem gostu Kafuu. Nadam se da ćemo imati više ovakvih događaja“, rekao je Siniša Mali na konferenciji za medije u Barutani.

LŠ: Seltik namučio Siti, poraz Bajerna, Napoli pregazio Benfiku (VIDEO)

Jedan od najboljih desnih bekova u istoriji fudbala Brazilac Kafu pocaštvovan je jer je došao u Beograd na promociju trofeja Lige šampiona.

– Veoma ozbiljno shvatam ulogu ambasadora ovog prestižnog događaja i srećan sam što imam priliku da u Beogradu otkrijem veličanstveni pehar, naročito jer se u Srbiji živi za fudbal, poručio je Kafu.

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Stevan Stojanović prisetio se utakmice sa Marseljom na stadionu Sveti Nikola i odlučujući detalj, kada je odbranio Amorosu udarac sa 11 metara u penal seriji.

– To nije bilo slučajno, vodio sam evidenciju skoro svih igrača gde šutiraju penale. Znao sam gde Amoros šutira, poslednja tri puta je gađao golmanovu desnu stranu i samo sam ga čekao do kraja. Nisam želeo ranije da se bacim kako ne bi promenio odluku, kazao je popularni Dika.

Predstavnica „UniKredit banke“ Čila Ihas istakla je da je ponosna što njena kompanija ima priliku da predstavi trofej Beograđanima.

– Veliko mi je zadovoljstvo što imamo eksluzivno pravo da predstavljamo trofej. On je simbol strasti i sve naš nas motiviše da postanemo pobednici.

Tura Lige šampione ukupno osmi put se održava, a pored Srbije biće još u samo četiri zemlje.

Prethodno je trofej posetio Niš, Suboticu i Novi Sad, a u Beogradu će biti još dva dana, sutra na Trgu republike i u nedelju u TC Ušće.

Tura trofeja boravi u Srbiji do 2. oktobra, a zatim nastavlja svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Mađarsku.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter