0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

VREMEPLOV: Dan kada je Perica Ognjenović skinuo krunu golmanu Kralju (VIDEO)

Objavljeno: 29.09.16 u 23:45

Bio je to 108. večiti derbi uoči kojeg je Perica Ognjenović izjavio u medijima da će „skinuti krunu Kralju“. Rečeno – učinjeno.

Bilo je to 27.9.1997. godine. Uoči tog meča, Partizan je vodio na tabeli, Zvezda je bila treća sa tri boda manje. „Crveno – beli“ su na svom stadionu imali imperativ pobede.

Zvezda je bolje otvorila meč, ređale su se stopostotne prilike, ali je Kralj bio nesavladiv.

Pred kraj prvog poluvremena igrači Partizana izgubili su loptu na svojoj polovini, sevnula je brza akcija Zvezde, koju je golom završio Perica Ognjenović.

NA DANAŠNJI DAN: Odigran je prvi ‘večiti derbi’, viđeno je sedam golova, a ko je pobedio? (FOTO)

Omaleni igrač je bio toliko brz da je u jednoj od akcija koje su usledila ponovo savladao Kralja, ali je pre toga ušao u nedozvoljenu poziciju.

Taj gol je poništen, ali ne i onaj pred kraj drugog poluvremena kada je momak iz Smederevske Palanke kao brzi voz u 81 minutu ušao u kazneni prostor, zaobišao odličnog Kralja i postavio konačnih 2:0 za Zvezdu.

(Izvor:youtube/CrniGuja)

Te godine, prvi put, titulu nije osvojio neko od večitih rivala, već je šampion Srbije postala ekipa Obilića, koja je trenutno u trećoj beogradskoj ligi, amaterskom takmičenju u našoj zemlji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter