0
Domaći fudbal

FOTO: FSS.rs

LEPE VESTI: Nova pobeda kadeta Srbije nad Belorusijom

Objavljeno: 22.09.16 u 14:50

Kadetska reprezentacija Srbije odradila je i poslednju proveru pred kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U prijateljskom meču savladana je Belorusija.

Izabranici selektora Ilije Stolice nisu ponovili goleadu iz prethodnog duela, ali u njihovoj igri se mogla videti zrelost za godine koje imaju. Kontrola svih dešavanja na terenu, pristup koji ide uz dres sa državnim grbom, ali i mali umor od meča koji se igrao pre nepuna dva dana, obeležili su proveru naših momaka. Jedini gol na meču postigao je Dimitrije Kamenović i tako doneo zasluženu pobedu „orlićima“.

Dueli protiv Belorusije bili su poslednja provera pred prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, a Srbija se nalazi u grupi sa domaćinom Italijom, Albanijom i BJR Makedonijom. Dve reprezentacije izboriće plasman u elitnu rundu kvalifikacija a naša selekcija se prvo sastaje sa BJR Makedonijom, 26. oktobra (11,00), dva dana kasnije rival nam je Albanija (11,00), a 31. oktobra izabranike selektora Ilije Stolice očekuje duel sa Italijom (15,00).

– Cilj zbog koga smo bili na okupu ovih dana je ispunjen. Zadovoljan sam i igrom i rezultatima, pogotovo što smo za rivala imali reprezentaciju koja je u poslednjih nekoliko mečeva ostvarila praktično sve pobede u duelima protiv veoma ozbiljnih selekcija- ističe selelktor Ilija Stolica.

Srbija je ostavrila dve pobede u dva meča, prva je bila ubedljiva, druga minimalna.

-Važan je način na koji smo došli do tih rezultata, a sve je bilo plod dobre, kvalitetne igre i kvalitetnog odnosa. Pokazalo se da je ovoj generaciji potrebno bilo vreme i prostora kako bi sve došlo na svoje mesto.Evidentno je da pomak postoji i sve ovo momcima mnogo znači, pre svega na psihološkom planu.

Prvi krug kvalifikacija za EP počinje 26. oktobra.

– I pored kvaliteta koji smo videli, ima i stvari koje,naravno, treba da se poprave i podignu na viši nivo, a moja želja je da momke okupim još jednom, jer ostalo je mnogo vremena do starta u kvalifikacijama. Mnogo bi nam značilo da zajedno provedemo ponovo dva-tri dana, jer praktično smo tek sada imali više vremena za rad.Videlo se, uostalom, na terenu koliko je to imalo uticaja na igru i rezultate – rekao je Ilija Stolica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter