0
Fudbal

EKSPERIMENT: Euro 2020. jedini na četiri strane kontinenta

Objavljeno: 21.09.16 u 20:29

Evropska fudbalska unija (UEFA) predstavila je danas u Londonu logo Evropskog prvenstva 2020. godine koje će igrati u 13 gradova 13 država.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin ocenio je prilikom otkrivanja logoa da će taj turnir biti jedinstven po tome što će se igrati na svim stranama Evrope.

– Srećan sam što logo predstavljamo ovde u Engleskoj, u zemlji u kojoj je fudbal nastao, zemlji koja je dala ovu prelepu igru celom svetu. Uefa će slaviti 60. rodjendan, a šta može da bude bolje od proslave igre koju volimo, od toga da se šampionat, jedini put, igra na svim stranama kontinenta – kazao je Čeferin.

Na logu prvenstva Evrope nalazi se trofej „Anrija Delonea“ okružen siluetama navijača raznih boja (plave, tirkinzne, narandžaste, crvene i ljubičaste) na zakrivljenom terenu okruženog mostovima, „simbolom prijateljstva izmedju istoka i zapada Evrope“.

Naredno Evropsko prvenstvo biće održano u 13 gradova u 13 država, a domaćin polufinala i finala biće londonski Vembli.

Osim u Londonu, utakmiće će se igrati u Bakuu, Minhenu, Sankt Peterburgu, Rimu, Kopenhagenu, Bukureštu, Amsterdamu, Budimpešti, Dablinu, Bilbau, Briselu i Glazgovu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter