3
Domaći fudbal

LUDILO: Ovo više nije srpski večiti derbi, a evo i zašto!

Objavljeno: 16.09.16 u 15:49

Još jedan dan ostao je do 152. večitog derbija, koji bi i pre odigravanja mogao da u đe u istoriju!

A, ta činjenica baš i nije nešto čime bismo mogli da se pohvalimo.

ZA SLADOKUSCE: Ima nešto što niste znali o “večitom derbiju” (FOTO)

Naime, ako Marko Nikolić i Miodrag Božović odluče da na teren pošalju igrače koji su na većini mečeva od početka sezone bili starteri, na derbiju će biti više stranaca nego Srba.

Po nekim predviđanjima i najavama na terenu stadiona Partizana u startnim postavama dva rivala moglo bi da bude 12 stranih fudbalera.

Supić, Donald, Le Talek, Kanga, Mouče, Ruiz, Orlandić (ili Vijeira), Everton, Leonardo, Božinov, Balažić, Janković su igrači za koje se očekuje da počnu meč u Humskoj.

Dakle, ako se to desi, na terenu će biti manje domaćih igrača, nego stranih. Naravno, to je za evropske lige normalna stvar, dešava se da za neki od domaćih klubova igra samo nekoliko domaćih igrača, ali to je prvi takav slučaj kod nas.

HOTSPORT ANALIZA: Strani fudbaleri – zlo srpskog fudbala? (VIDEO)

„Crveno-beli“ u timu redovno imaju od pet od osam stranaca. S druge strane, Partizan ih ima malo manje. „Crno-beli“ na teren izlaze sa tri-pet stranaca.

Derbije je prošle sezone počinjalo osam do devte stranaca, ali nikada preko polovine ukupnih učesnika.

0
0

3 Komentara

  1. Pa i na tribinama je sve vise takozvanih stranaca. Gomila likova sa svih strana sveta dolazi da vidi dominaciju Odabranog soja protiv Rulje sa druge strane… Meni je blizi svaki navijac PAOK-a ili CSKA nego bilo koji rezimski poltorn sa druge strane. A i ovo je 21. vek, a nacija je kategorija 19.veka, koja sluzi da se ukalupi i pokori covek…

    0
    0
    Odgovori
    • Ajde ne foliraj se, kakavi navijaci PAOKa ili CSKa kad svi dobro znamo da su vama najdraza vasa braca dinamovci iz Zagreba buuuahahahahahahahahahahahaha…

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter