3
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

BOŽOVIĆ U DILEMI: Tri stranca ‘cure’, koga na gol? (SASTAV)

Objavljeno: 16.09.16 u 11:30

Crvena zvezda sutra od 18 časova gostuje u Humskoj u najvažnijoj utakmici ove sezone, ne za klub, ali da za verne Delije.

Do početka najveće srpske fudbalske svetkovine ostalo je nešto više od 24 sata. Tada će se Beograd podeliti u dva tabora, na one koji vole crno-belo i one koji vole crveno-belo. Na programu je 152. „večiti derbi“, dan kada žene ne varaju svoje muževe, jer su pravi muškarci tada na stadionu.

OHRABRENJE ZA DELIJE: Ova vest im je bila preko potrebna pred ‘večiti’ derbi

Navijači će na tribinama voditi neku svoju bitku, a na terenu ona prava fudbalska…Oba tima žele pobedu, samo jedan do nje može doći. Loptica favorita prebačena je na teren Crvene zvezde zbog nešto iskusnijeg i neki bi rekli kvalitetnijeg sastava, koji ruku na srce nije ni na vidiku. Crveno-beli su u usponu forme, te Miodrag Grof Božović na raspolaganju ima širi „repertoar“ igrača, ali će nekih morati da se odrekne. Pravila su tu da se poštuju, a ona kažu da Crvena zvezda protiv Partizana na raspolaganju može da ima samo šest stranaca.

Jasno je da su skoro pa sigurni oporavljeni napadač Hugo Vijeira, Damjan Le Talek, Mičel Donald i Gelor Kanga. Uz njih bi šansu će sigurno dobiti i Džon Ruiz, te se sada postavlja pitanje ko će još od trojice stranaca zauzeti jedno mesto. U kombinaciji su Petar Orlandić, David Babunski, Tomas Fibel i Pablo Mouče. Pošto Gabonac ima prednost na poziciji polušpica, to znači da prvi otpada David Babunski. Ako se pogleda nekoliko prethodnih mečeva ne bi začudilo da van protokola ostane i Tomas Fibel. To dovodi do toga da će izbor pasti na Petra Orlandića ili Pabla Mučea. Zašto?

Najviše iz razloga što je Hugo Vijeira izašao iz povrede, a kako je Predrag Sikimić suspendovan, Crvena zvezda je ostala na jednom napadaču Orlandiću i Argentincu koji može da odigra na toj poziciji. Čini se da je Crnogorac bliži protokolu, jer se nlazi u daleko boljoj formi od Moučea.

UVERTIRA ZA DERBI: Zvezda spremila prijatno iznenađenje za svoje navijače!

Dilema je i oko golmana. Damir Kahriman je izgubio mesto među stativama, te su bliži golu Nemanja Supić i Filip Manojlović. Teško je očekivati da će od prvog minuta na derbiju protiv Partizana debitovati mladi golman, te se prednost daje iskusnijem internacionalcu iz BIH. Naravno, kao iznenađenje je uvek moguć i povratak preiskusnog Damira Kahrimana. Po svemu sudeći tim Crvene zvezde protiv Partizana bi mogao da izgleda ovako:

Supić – Petković, Le Talek, Luković, Ristić – Donald, Poletanović, Kanga, Srnić, Ruiz – Vijeira.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter