0
Evropske lige

VREMEPLOV: Prva nagrada ‘Ferenc Puškaš’, sećate li se ove golčine? (VIDEO)

Objavljeno: 08.09.16 u 23:30

Nagrada za gol godine, koja je dobila ime po legendi mađarskog fudbala, dodeljuje se od 2009.

Ako ste zaboravili, prvi koji je osvojio ovo priznanje bio je sadašnji najbolji fudbaler Real Madrida i jedan od najboljih igrača ikada, Kristijano Ronaldo.

Gol koji je Ronaldo postigao protiv Porta, a u dresu Mančester Junajteda, na meču eliminacione faze Lige šampiona, slobodno može da uđe u izbor za najlepši pogodak u istoriji fudbala. Ova majstorija Portugalca je samo jedan od mnogobrojnih primera zašto za fudbal možemo reći da je jedna vrsta umetnosti.

Tog 15.04.2009. Junajtedu je bilo neophodno da ide na pobedu u Portu, jer su prvom meču „kod kuće“ odigrali nerešeno 2:2. Gol Ronalda već u šestom minutu utakmice se ispostavio i kao pobedonosni, pa su se „Crveni đavoli“ zahvaljujući minimalnoj pobedi plasirali u polofinale.

Šut sa oko 30 metara. Iz driblinga, pravi projektil, savršena preciznost, lopta je prošla idealnom putanjom… Pogledajte još jednom ovo remek-delo i uživajte.


(Youtube, sydneymayieka1)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter