0
Domaći fudbal

FOTO: Starsport

SIVIĆ: Momci su umorni, važna je pobeda

Objavljeno: 06.09.16 u 23:54

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Tomislav Sivić rekao je danas da je najvažnije da je njegova ekipa pobedila Irsku i dodao da je pad koncentracije u drugom poluvremenu posledica umora.

– Mi smo znali da večeras moramo da pobedimo jednog neugodnog protivnika. Dobro smo počeli, kontrolisali smo igru i imali posed, što je bio dogovor pre utakmice. Međutim, posle tog prvog gola smo se vratili, pokušali da čekamo kraj utakmice što je bilo pogrešno, rekao je Sivić posle utakmice.

– Na poluvremenu smo se konsolidovali, dogovorili da promenimo neke stvari i to je donelo rezultat. Kod 3:1 smo mislili da ćemo rutinski privesti meč kraju, ali smo primili još jedan nesmotren gol, što je posledica umora, jer je teško igrati u pet dana dve veoma teške utakmice sa igračima koji nisu u ritmu, dodao je on.

“Orlići” savladali Irsku, napreduju ka baražu (FOTO)

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Novom Sadu Irsku s 3:2 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj i tako „izbila“ na drugo mesto Grupe dva.

Izabranici Tomislava Sivića su u osmoj utakmici u grupi došli do pete pobede, te sada zauzimaju drugo mesto sa 17 bodova, dok je Irska posle devet mečeva četvrta sa 12 i nema šanse da izbori plasman na Evropsko prvenstvo.

– Pobedili smo, cilj smo ostvarili. Čestitam momcima, nije lako igrati pod imperativom, ali moramo da se naviknemo jer će i preostale dve utakmice biti iste takve, rekao je Sivić.

Novinare je zanimalo kako objašnjava to što je Srbija večeras lako primila dva gola.

– Pad koncentracije, umor, nesmotrenost. Činjenica je da je to tako. Jedan od najvećih razloga je umor, rekao je Sivić.

Dvostruki strelac za Srbiju bio je Uroš Đurđević, a jednom se u listu strelaca upisao Darko Lazić.

– Izuzetno mi je drago zbog njega. Pre 10 dana je počeo da trenira s klubom, a naš je kapiten. Isto tako, Čavrić je celo leto tražio klub, nije igrao. Da ne ređam sad… Teška je situacija. To su sve objektivne stvari s kojima treba da se suočimo, da napravimo rezultat, pa još ako je moguće i da lepo igramo. Danas smo se opredelili za tri boda, nemojte se ljutiti zbog toga, naveo je selektor Srbije.

UMALO VERESIJA: “Orlići” u turbulentnom meču slavili protiv Irske (VIDEO)

Srbija će narednu utakmicu igrati 7. oktobra protiv Irske, a četiri dana kasnije dočekaće Sloveniju.

– Kad su dve vezane utakmice nama je uvek prva laška, u prvu udjemo 100 posto. Sad ćemo morati malo drugačije da postavimo. Biće teško, moramo i tamo na pobedu. Bolja smo ekipa. Naš zadatak je pobeda i o tome ćemo da razmišljamo narednih mesec dana, rekao je Sivić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter