9
Evropske lige

NEĆE SE SVIDETI DELIJAMA: Najveći favorit za predsednika UEFA najavio Regionalnu ligu

Objavljeno: 01.09.16 u 13:48

Izbori za novog predsednika UEFA održaće se 14. septembra u Atini, a jedan od glavnih favorita za mesto prvog čoveka je Slovenac Aleksandar Čeferin.

Naime, po poslednjim istraživanjima on ima podršku 30 evropskih saveza, što je daleko više od Mihaela van Praga iz Holnadije i Marije Viljara iz Španije. Aleksandar Čeferin je obećao da će raditi u interesu fudbala, da će unaprediti takmičenja i dati šansu malima da postanu veliki. Slovenac je pričao i o Regionalnoj ligi klubova iz bivše SFRJ.

– Razgovarali smo o regionalnoj ligi i ona ne bi bila umesto nacionalnih liga. Za sada je samo ideja. Oni klubovi koji ne prođu u evropskim takmičenjima do nove godine, od tada bi igrali regionalnu ligu i kao nagrada bio bi ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Bio bi interes klubovima da igraju u tom takmičenju, svi smo protiv toga što se događalo u košarci, kada se regionalna liga igrala umesto nacionalnih. To bi uništilo nacionalne fudbalske lige u regionu. Mislim da naša ideja nije loša, ali mora da bude u organizaciji UEFA – rekao je Čeferin.

U Srbiji su oko Regionalne lige podeljeni stavovi, i dok su savez i klubovi „za“, navijači su „protiv“, a najglasnije su do sada bile Delije.

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook
0
0

9 Komentara

  1. Sa „komšijama“ samo u Super Ligi Srbije! Do tada, sportski pozdrav!

    P.S. Zvezdaška javnost i Delije su jedinstveni po tom pitanju! Zvezda regionalnu ligu igrati neće, ni po koju cenu!

    0
    0
    Odgovori
  2. pa tad nece moci da bude kokeza terza liga pa im smeta a koga briga sta oni misle, oni su i protiv privatizacije, Partizan je institucija

    0
    0
    Odgovori
  3. A, ko ih pa tera da igraju tu ligu ?
    Jaka stvar šta se sviđa „delijama“ ! Ko su pa oni da se pitaju ? Pridaje se pažnja grupi koja je već odavno na drugoj strani zakona kao i njihov idejni vodja, u neopozivoj ostavci ! E, zemljo Srbijo ! Pazi : Neće se svideti „delijama “ !!!! Strašno…
    Bojkotuju i ABA ligu , a onda se ne „gade “ da igraju u Evropi , zahvaljujuci toj ligi …..
    Licemeri neopevani , bez morala i obraza !!!
    Ko mene i stotine hiljada drugih građana, pita da li nam se svidja što smo već godinama bez posla i naših fabrika?

    0
    0
    Odgovori
    • Niko nikada neće moći da stigne Toletovu super ligu po nameštaljkama u korist jednog malog kluba na čijem je čelu bio lopov pre funkcije u FSS.

      0
      0
      Odgovori
    • E moj Hrvoje pa Zvezda je bila gigant u bivsoj Jugi a ti pricas ne moze da krade,izgleda da vi ne mozete vise da kradete kao u Toletovoj ligi koja je najgora u istoriji naseg fudbala,zato Franjevac samo vi nemojte o postenju,kazi hvala sto vas Kokeza ne izbaci iz lige,ja bih u beton ligu sa vama pa da se nikad ne setite da uradite svim Srpskim klubovima,zbog vas su mnogi klubovi unisteni,samo kad kazem finale kupa Vojvodina najveca kradja pred ocim cele Srbije,zato Hrvoje cuti i vrati se u tvoj Zagreb nama u Srbiji takvi lopovi ne trebaju !!!!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter