Izbori za novog predsednika UEFA održaće se 14. septembra u Atini, a jedan od glavnih favorita za mesto prvog čoveka je Slovenac Aleksandar Čeferin.

Naime, po poslednjim istraživanjima on ima podršku 30 evropskih saveza, što je daleko više od Mihaela van Praga iz Holnadije i Marije Viljara iz Španije. Aleksandar Čeferin je obećao da će raditi u interesu fudbala, da će unaprediti takmičenja i dati šansu malima da postanu veliki. Slovenac je pričao i o Regionalnoj ligi klubova iz bivše SFRJ.


– Razgovarali smo o regionalnoj ligi i ona ne bi bila umesto nacionalnih liga. Za sada je samo ideja. Oni klubovi koji ne prođu u evropskim takmičenjima do nove godine, od tada bi igrali regionalnu ligu i kao nagrada bio bi ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Bio bi interes klubovima da igraju u tom takmičenju, svi smo protiv toga što se događalo u košarci, kada se regionalna liga igrala umesto nacionalnih. To bi uništilo nacionalne fudbalske lige u regionu. Mislim da naša ideja nije loša, ali mora da bude u organizaciji UEFA – rekao je Čeferin.

U Srbiji su oko Regionalne lige podeljeni stavovi, i dok su savez i klubovi “za”, navijači su “protiv”, a najglasnije su do sada bile Delije.

FOTO: Facebook

FOTO: Facebook