0
Fudbal

FOTO: FSS

‘ORLIĆI’ U VIĆENCI: Sivić pun optimizma, Grujić priželjkuje pobedu

Objavljeno: 01.09.16 u 11:00

Mlada reprezentacija Srbije putuje u prepodnevnim satima specijalnim čarter letom u Vićencu, gde izabranike selektora Tomislava Sivića, 2. septembra očekuje važan meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Poljskoj.

Remi i pogotovo pobeda protiv Italije, približili bi „orliće“ konačnom cilju, a ovo gostovanje u velikoj meri podseća na baraž meč minulih kvalifikacija i gostovanje Španiji u Kadizu, kada su naši momci takođe imali retku privilegiju da čarter letom stignu na odredište rivala. Tada smo priredili senzaciju i eliminisali aktuelnog prvaka Evrope, a sada ponovo imamo priliku da protiv jednog velikog rivala ostvarimo rezultat koji ostaje u sećanju.

– Prethodnih dana uradili smo sve što smo planirali i zaista je sve prošlo u najboljem redu. Zadovoljan sam kako su momci radili i spremno očekujemo duel sa Italijanima – ističe selektor Tomislav Sivić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

U Vićencu su otputovali:

golmani Boris Radunović (Avelino 1912), Vanja Milinković Savić (Lehia) i Đorđe Nikolić (Bazel),

igrači odbrane Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Jagodina), Darko Lazić (Anži), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Miloš Veljković (Zenit), Nemanja Antonov (Grashopers), Nikola Antić (Vojvodina),

vezni red Nemanja Maksimović (Astana),Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Mijat Gaćinović (Ajntraht),Marko Grujić (Liverpul), Sergej Milinković Savić (Lacio), Dejan Meleg (Vojvodina), Dejan Dražić (Valjadolid),Saša Lukić (Torino),

napadači Uroš Đurđević (Partizan), Nemanja Mihajlović (Partizan),Nemanja Radonjić (Čukarički) i Aleksandar Čavrić (Genk).

[/stextbox]

 

Uz „orliće“ su na gostovanju u Vićenci, pored mnogih ljudi iz srpskog fudbala, i bivši selektori „A“ tima Ilija Petković i Vladimir Petrović, odnosno Mitar Mrkela, tvorac mnogih uspeha mlađih selekcija FSS. Najveće pojačanje je, ipak, na terenu, a to je tandem sa spiska „A“ reprezentacije Marko Grujić i Nemanja Maksimović. Uz braću Vanju i Sergeja Milinković Savića, Milana Gajića, Vukašina Jovanovića, Miloša Veljkovića, Nemanju Antonova i Mijata Gaćinovića, igrači koji su bili prvaci sveta (do 20 godina) na Novom Zelandu. Dovoljno da se zamisle i Italijani.

– Osećam se odlično, a zajedno sa momcima imam ogroman motiv da protiv najjačeg rivala u grupi pokažemo da nismo slučajno bili evropski i svetski prvaci u svom uzrastu – kaže Marko Grujić.
Italijani imaju svoju računicu, ali pita se i Srbija.

– Nisu favoriti, mislim da su šanse pola-pola.Oni su odlična ekipa, dugo igraju zajedno, imaju sjajne pojedince. Videli smo nedavno Berardija u dva meča sa Zvezdom, ali nije usamljen. Svi imaju iskustvo iz Serije A.

Prethodnih dana selektor Sivić je najviše radio na taktičkim elementima.

– Oni imaju šablon u ofanzivi i mislim da je važno da im tu napravimo problem. Na tome smo radili najviše na treninzima. S druge strane mi imamo jake individualce koji mogu da naprave razliku, a to znači da možemo ostvariti rezultat koji želimo.

Malo je reprezentacija koje mogu da se pohvale da su pobedili Italiju na njenom terenu.

– Možemo da ih pobedimo. Pokriveni smo na svim pozicijama, većina nas dugo igra zajedno, dobro se poznajemo i naša pobeda za mene ne bi predstavljala iznenađenje – rekao je Marko Grujić.

Italija je prva u grupi sa 19 bodova iz sedam utakmica, Slovenija druga sa 15 i takođe sedam odigranih susreta, a Srbija se nalazi na trećem mestu sa 13 bodova, ali i utakmicom manje. Utakmica u Vićenci počinje u 18,30 a naredni meč Srbija igra 6. septembra u Novom Sadu, protiv Republike Irske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter