0
Domaći fudbal

STANKOVIĆ: Teško je igrati u Super ligi, nadam se dobrom rezultatu

Objavljeno: 26.08.16 u 09:18

Prva utakmica sedmog kola Super Lige Srbije odigraće se već večeras na Gradskom stadionu u Surdulici, gde će ekipa Radnika dočekati Metalaca iz Gornjeg Milanovca.

Radnik posle šest kola ima isto toliko bodova, uz samo jednu pobedu.

– Mi bismo da stavimo tačku na ranija kola, jer još smo na početku takmičenja, i krećemo dalje, jasan je pomoćni trener Nikola Stanković, koji će sa svojim kolegom, i drugim pomoćnim trenerom Radnika, Miroslavom Blanušom, predvoditi tim i u ovom kolu.

UGROŽENI TAKMIČARSKI CILJEVI: Radnik i Lazarević sporazumno raskinuli saradnju

– Teža utakmica u psihološkom smislu, u mislima će nam biti samo rezultat. Dolazi nam ekipa koja je u prošloj sezoni dosta utakmica izgubila kod kuće. U ovoj pak sezoni, od prvih šest kola, odigali su četiri kod kuće i pokušali da uzmu što više bodova. Utakmice koje su igrali na strani su im bile specifične, različite, jedna protiv Voždovca a druga protiv Zvezde i ono š to im je zajedničko jeste da imaju kvalitet. Taj kvalitet polazi od podatka da i m je većina igrača ostalo nepromenjeno od prošle sezone. Igrači imaju kvalitet i kontinuitet i to je dobro za njih, rekao je Stanković.

Po njegovim rečima, tim će pokušati da nametne svoj ritam kod kuće, najpre da pokuša da što pre da prvi gol, a time bi bio lakšinastavak utakmice. Kada je u pitanju podrška publike, trener Stanković smatra da će podrška surduličke publike biti veoma značajna.

– Publika nam je potrebna svih 90 minuta. Navikli smo na dobru atmosferu sa tribina od prošle godine, to nam nedostaje. Trudićemo se da pružimo dobar fudbal na surduličkom stadionu, ali moramo svi zajedno shvatiti to da je vrlo teško igrati u Super Ligi, a podrška naše publike jako nam je bitna u svim slučajevima, šta god se dešavalo dole na terenu.

Karte su uveliko u prodaji, interesovanje je veliko, igrači su spremni, svi imaju pravo da konkurišu za tim i videće se kojih prvih 11 će izaći u petak uveče.

Utakmica Radnik – Metalac, odigraće se u petak, od 20h, uz direktan prenos na TV Areni Sport 1.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter