1
Domaći fudbal

NOVI SISTEM LŠ: Neće vam se svideti

Objavljeno: 26.08.16 u 15:29

Od 2018. UEFA će pristupiti drugačijem sistemu kvalifikacija za najelitnije evropsko takmičenje

Fudbal u svetu se sve više vodi Darvinovim naučnim teorijama, pa će tako i ova promena biti odgovarajuća „velikima“, dok će se „manji“, u koje spada i naša zemlja, naći u još podređenijem položaju.

ŽREB ZA LE: Sasuolo u jakoj grupi, AZ Alkmar ima šansu za evropskim prolećem (FOTO)

Naime, od navedene godine, četiri najjače fudbalske lige, u koje spadaju Engleska, Španija, Nemačka i Italija, će imati četiri sigurna učesnika u Ligi šampiona. Pravo je pitanje koliko će se to dobro odraziti na fudbal, jer će se izgubiti draž bitke za drugo ili treće mesto…

Takođe, timovi iz slabije rangiranih liga će sigurno imati daleko teži zadatak od dosadašnjeg da se domognu elite. Jednino je Hrvatska iz regiona, zahvaljujući Dinamu iz Zagreba, uspela da se izbori za dva predstavnika, ali pitanje je da li će ta odluka ostati na snazi nakon promena 2018. godine.

KARASI ZABRINUT: Stranci su loši, ko će zameniti Kataija?

Ono što nas svakako najviše brine je da li ćemo skoro gledati Partizan, Crvenu Zvezdu ili neki treći naš klub u grupnoj fazi evropskog takmičenja. Bolna činjenica je da su i sa lakšim putevima teško uspevali da ostvare konkretan rezultat.
Možda je najbolji pokazatelj podatak da je u poslednjih 10 godina samo Partizan uspevao da se plasira u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Srbija ove sezone defnitivno nema nijednog predstavnika u Evropi, a pitanje je kada će ponovo doći u šansu da ima.

0
0

1 Komentara

  1. Zato će i izbiti 3.svetski rat,upravo zbog ovakvih ljudi i odluka,zbog surovog kapitalizma.Da najbogatiji imaju još više a siromašni neka propadnu i da ih nema više.Kako mogu igrati 4 tima iz jedne lige u LŠ kad nisu šampioni te države?Šampion je jedan i samo on treba da igra ili promenite naziv tog takmičenja.Neka se zove liga najbogatijih i tada je sve ok,bar sa te strane.
    U svim sferama života je tako i zato mora negde da pukne jer postaje neizdrživo i van svake pameti.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter