Posle najnovijih dešavanja na terenima Super lige Srbije, danas je zasedala discipinska komisija, a najnovije mere najviše su pogodile najveće srpske klubove.

Partizan je kažnjen sa 200.000 dinara i jednom utakmicom bez prisustva publike, a uslovno na godinu dana.


Ovakva kazna izrečena je “zbog velike količine pirotehničkih sredstava u meču sa Vojvodinom”.

To znači da će u slučaju nove “bakljade” u Humskoj, Partizanov stadion biti zatvoren na godinu dana.

Zbog komentarisanja suđenja sa 80.000 dinara kažnjen je isportski direktor tog kluba Ivica Iliev. 

Nije saopšteno od kad važi kazna, odnosno da li će se primenjivati već od 7. kola Superlige, odnosno od utakmice Partizan – Rad u subotu (19 časova).

(Izvor:youtube/GROBARI.NET) FK Vojvodina je zbog incidenata sa tribina kažnjena sa 100.000 dinara. 

Disciplinci FSS kaznili su iz istih razloga i Crvenu zvezdu, dakle zbog "velike upotrebe pirotehničkih sredstva njenih navijača u mečevima sa Voždovcem i Mladosti u Lučanima". Zvezda je protiv Voždovca bila domaćin, a u Lučanima je bila gost.

(Izvor:SportsNation) Zvezda je kažnjena novčano - 300.000 dinara. O opomeni i uslovnoj kazni nema reči u saopštenju. 

‘LUDNICA’ U REĐO EMILIJI: Evo kako su Delije grmele u centru grada da su ih čuli i čelnici UEFA u Nionu (VIDEO)

“Večiti rivali” su bili kažnjavani i prošle sezone, takođe zbog svjih “navijača” i baklji/pirotehničkih sredstava, pa je tako Zvezda igrala bez publike protiv Čukaričkog, a Partizan u Kupu protiv niškog Radničkog. Sve je to bila posledica nemilih scena na stadionu “Rajko Mitić”.

Disciplinska komisija FSS razmatrala je i slučaj iz 1. kola iz utakmice Voždovac – Spartak kada je u igru ušao igrač Filip Stuparević koji nije još napunio 16 godina. Zbog tog propusta Voždovac je kažnjen sa 350.000 dinara.

– Prvi put da zbog ovakvog slučaja nije izrečena kazna oduzimanja bodova, ali komisija smatra da je sve učinjeno iz nehata i zbog toga su kažnjeni pojedinci i klub, rekao je prvi čovek Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović.

Predstavnik Voždovca Miloš Mirković je kažnjen zbog ovog propusta sa 80.000 dinara, a igrač Filip Stuparević sa 25.000 dinara.

Inače, utakmica Voždovac – Spartak završena je 0:0, ali je posle žalbe subotičkog kluba, za “zelenim stolom” bila registrovana službenim rezultatom 3:0 za Spartak.