1
Evrokupovi

SELTIKOVCI KAO „DELIJE“: Fenomenalan odgovor na kaznu UEFA

Objavljeno: 23.08.16 u 09:43

Pravila UEFA izričito zabranjuju isticanje političkih parola na fudbalskim utakmicama. To je najbolje osetila uprava Crvene zvezde. Sada je na udaru Seltik.

Navijači tog kluba bili su u centru pažnje sportske javnosti posle utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv izraelskog Hapoela.

UEFA LJUTA NA “DELIJE”: Ogromna novčana kazna i pretnja izbacivanjem

Naime, škotski su navijači na toj utakmici istakli podršu Palestini, okitivši „Seltik Park“ stotinama zastava Palestine i uzvikujući parole podrške tamošnjem narodu.

ŠVAJNI PAO NA NISKE GRANE: Brendan Rodžers ga pošteno isprozivao (FOTO)

To se nimalo nije svidelo UEFA, koja je najavila novačnu kaznu za škotski klub zbog „političkih poruka“ koje je Evropska fudbalska federacija zabranila na takmičenjima pod njihovom ingerencijom.


Navijači Seltika su bili zaista iznervirani tom odlukom, pa su pronašli način da odgovore UEFA. Tako su pokrenuli akciju na društvenim mrežama s tagom #matchthefineforpalestine (izjednačimo kaznu zbog Palestine), i odlučili da prikupie novac za humanitarne potrebe u Palestini. Već prvi dan ove akcije sakupljeno je više od osam hiljada funti.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter