0
Fudbal

IGRE SU ZAVRŠENE: Osam medalja za Srbiju, Tijana nosila zastavu (FOTO; VIDEO)

Objavljeno: 22.08.16 u 09:40

Završene su 31. letnje Olimpijske igre, najuspešnije za Srbiju od osamostaljenja.

Uz zvuke sambe i karnevalsku atmosferu, stavljena je zavesa na najveći sportski događaj, koji je definitivno bio i najkontroverzniji do sada.

Bilo je mnogo problema od nemira i protesta, preko razbojništava, pa čak i ubistava, pretnje terorizmom, straha od zika virusa, zabrane nastupa Ruskim sportistima.

Ipak, sve to se nekako zaboravilo kada su sportisti u ogromnoj grupi, bez odvajanja po nacijama, izašli na stadion Marakana.

RIO 2016: Svaka čast junaci, bravo i Amerikanci

Prvo su izašli nosioci zastava, za našu zemlju to je bila tekmedju kojima i srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović, osvajačica srebrne medalje.

Intoniranjem olimpijske himne skinuta je olimpijska zastava na Marakani. Gradonačelnik Rija predao je zastavu predsedniku MOK Tomasu Bahu, a on guverneru Tokija, čime je tom gradu zvanično predato domaćinstvo narednih Olimpijskih igara Tokiju.

Na Igrama u Riju učestvovalo je više od 11.000 sportista iz 206 zemalja. Naš tim imao je 103 člana, osvojio osam medalja i zauzeo 32. mesto.

NAJBOLJI MEĐU JEDNAKIMA: Filip Filipović proglašen za MVP olimpijskog turnira

Takmičenje u Riju obeležili su Jusein Bolt i Majkl Felps. Bolt je treći put uzastopno osvojio zlatne olimpijske medalje u trkama na 100 i 200 metara i štafeti 4 x 100. Felps je osvojio pet zlatnih i jednu srebrnu medalju u Riju, a ukupno 28 olimpijskih medalja, od čega 23 zlatne, po čemu je rekorder.

Obojica su saopštili da se više neće takmičiti na Olimpijskim igrama.

Olimpijska selekcija SAD bila je najuspešnija sa 121 medaljom, od čega 46 zlatnih.

Prvi put na Igrama učestvovao je i tim izbeglica, koji je osvojio dve medalje, a debitovali su Kosovo i Južni Sudan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter