0
Domaći fudbal

FOTO: FK VOJVODINA

LALATOVIĆ PRED AZ ALKMAR: Želimo da obradujemo navijače!

Objavljeno: 17.08.16 u 13:05

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da njegovi igrači i on žele da u dvomeču protiv AZ Alkmara ostvare ono što sanjaju, a to je plasman u Ligu Evrope.

U prvom meču plej ofa za Ligu Evrope, fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju holandski AZ Alkmar na “Karađorđu”. Sa ovom ekipom, ljubitelji fudbala u Srbiji imali su priliku da se upoznaju prošle sezone, kada je AZ Alkmar igrao u grupnoj fazi ovog istog takmičenja protiv beogradskog Partizana i oba puta bio poražen.

– AZ Alkmar tada i sada nije ista ekipa, jer sada su mnogo kvalitetniji i bolji. Igraju napadački fudbal i krasi ih velika brzina na bočnim pozicijama, pa ukoliko im se ostavi prostor da igraju, mogu da nanesu poraz i naprave velike probleme svakoj ekipi. Pogledali smo njihove utakmice protiv Herenvena i PSV-a, a snagu tog tima i veličinu kluba najbolje pokazuje činjenica da su nedavno prodali igrača za 22 miliona evra i da im je pre dve godine trener bio Luj van Gal, koji je kasnije otišao u Mančester junajted. Međutim, i mi smo jako veliki klub, a naša ambicije i naš san se znaju. Ono što sanjamo, želimo i da ostvarimo, a to je da uđemo u grupnu fazu Lige Evrope. To neće biti lako, ali kad nešto jako želiš, to može i da ti se ostvari. Verujemo u naš kvalitet i za sada igramo jako dobro, kako u Evropi, tako i u domaćem prvenstvu. Imamo pravo da se nadamo, a da li ćemo uspeti, pokazaće se na terenu. I oni su od krvi i mesa i imaju dve ruke i dve noge, isto kao i moji igrači. Momci veruju u sebe i puni su samopouzdanja, što je jako bitno, a želimo da obradujemo naše navijače i svakog Novosađanina time što ćemo se plasirati u Ligu Evrope po prvi put u istoriji kluba. To želimo svim srcem i daćemo sve od sebe da to ostvarimo – kaže Lalatović.

Uprkos lakšim povredama u prethodnom periodu, Vojvodina sutra treba da nastupi kompletna.

– Nemamo povređenih igrača i atmosfera je sjajna. Babić je kuburio sa zadnjom ložom, kao i Trujić, ali oni su se oporavili. Juče su trenirali maksimalno i doktor je dao zeleno svetlo za to da mogu da konkurišu za tim, što me je jako obradovalo. Kao što AZ Alkmar igra napadački, tako igramo i mi i branićemo se samo ukoliko nas oni svojim kvalitetom nateraju na to. Želimo da prođemo dalje i verujem da moji igrači to mogu – kaže Lalatović.

Iako na njega neće moći da računa za dvomeč protiv AZ Alkmara, šefa stručnog štaba Vojvodine obradovao je dolazak dosadašnjeg veziste Čukaričkog Filipa Kneževića.

– Mislim da su svi u Srbiji upoznati sa njegovim kvalitetom i mene jako raduje to što je došao u Vojvodinu. U Borcu iz Čačka sam imao prelepu saradnju sa njim i radi se o kvalitetnom fudbaleru i sjajnom momku. On je moderan igrač, koji ima brzinu, sjajno koristi prostor i zna da postigne gol. U Borcu je igrao jako dobro i postigao desetak golova. Upoznat je sa mojim stilom rada, kao i ja sa njegovim kvalitetima i siguran sam da će predstavljati veliko pojačanje za nas – rekao je Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i AZ Alkmara igra se sutra u 20 časova, uz direktan prenos na prvom programu Radio televizije Vojvodine. Sve ulaznice za zapadnu tribinu su rasprodate, a u prodaji je ostalo još malo ulaznica za istok i sever, koje se prodaju na sledeći način:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter