0
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

DUŠAN BASTA: Sasuolo je dobar tima, ali evo i koje su mu mane…

Objavljeno: 16.08.16 u 13:48

Fudbaleri Crvene zvezde sastaće se u dvomeču za plasman u grupnu fazu Lige Evrope sa italijanskim Sasuolom, ekipom koju srpski fudbaler Dušan Basta veoma dobro poznaje. Basta igra u Italiji već osam godina i prošle sezone njegov Lacio je završio dve pozicije ispod Sasuola. 31-godišnji bek smatra da ‘crveno-bele’ očekuju dva teška duela.

-Sasuolo je jedan veoma dobro organizovan i finansijski stabilan klub. Igraju u formaciji 4-3-3 i sastavljeni su pretežno od italijanskih fudbalera. Zvezda ima šanse da ih prođe, ali im nimalo neće biti lako – rekao je Basta.

KATAI: Čujem da odlazim, ali gde?

Basta je rekao odakle preti najveća opasnost i veruje da bi Crvena zvezda trebalo da iskoristi prednost kada bude igrala na svom stadionu.

-Zvezdi dosta u prilog ide to što su prodali veoma dobrog napadača Sansonea. Ipak i dalje imaju brze ofanzivne igrače. Ako crveno-beli uspeju da neutrališu Berardija, biće to veliki plus za Zvezdu. On je opasan napadač i vrlo malo mu treba da postigne gol. Zvezdina prednost je publika. Stadion Sasuola nije veliki i atmosfera nije ni blizu onoj na ‘Rajku Mitiću’ – smatra Basta.

Sasuolo je prošle sezone bio najprijatnije iznenađenje italijanskog prvenstva i srpski fudbaler misli da bi to mogli da budu i ove godine.

– Mislim da Sasuolo i ove godine može da bude iznenađenje u Seriji A. Klub ima ozbiljan dugoročni plan, odlično su organizovani, finansije im nisu problem, a igrači koji tamo igraju su zadovoljni i samo im preostaje da se koncentrišu na teren – objasnio je Basta.

PANIKA: Ređo Emilija se sprema za vanredno stanje

Lacio je prošlog vikenda završio pripreme u Nemačkoj i sada ulazi u poslednju fazu pred start sezone u koju ulažu velike nade.

– Pojačanja se uklapaju i svi verujemo da će ovo biti dobra sezona. Vredno radimo i skromno čekamo početak prvenstva, željni da pokažemo da prošla sezona i osmo mesto, nisu na nivou kluba kakav je Lacio – rekao je Basta.

On je naglasio da i od sebe očekuje mnogo u narednoj sezoni i da se pre svega nada da će ova kampanja da protekne bez zdravstvenih problema.

-Ja nikada nisam do kraja zadovoljan, uvek ima prostora za napredovanje. Najbitnije mi je da sam zdrav i to je glavni uslov za uspešnu sezonu. Za sada pripreme protiču sjajno, imamo još desetak dana do početka prvenstva i verujem da će ovo biti jedna uspešna sezona, kako za mene, tako i za klub – zaključio je Basta.

Prvu utakmicu u novoj sezoni nebeskoplavi iz Rima odigraće u Bergamu protiv Atalante u nedelju, 21. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter