0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: Goleada u prvom ‘ostrvskom’ derbiju, Liverpul bolji od Arsenala u Londonu (VIDEO)

Objavljeno: 14.08.16 u 19:41

U prvom ovogodišnjem derbiju Premijer lige, Liverpul je kao gost savladao Arsenal 4:3 (1:1).

Ludilo na Emiratima. Prvi ovosezonski derbi u Premijer ligi obeležilo je čak sedam golova. Liverpul je savladao Arsenal 4:3. Ruku na srce „tobdžije“ su ovaj meč odigrale desetkovane bez nekolicine standardnih igrača. Do 28. minuta nismo videli skoro ništa, a onda je Moreno oborio Volkota u kaznenom prostoru, a sudija Oliver je pokazao na „belu tačku“. Krilni napadač je izveo penal, ali je Minjole sjajno intervenisao. Ipak, samo minut kasnije sjajna akcija Arsenala, Ivobi je uposlio Volkota, a ovaj je pogodio maču mrežu za 1:0. Taman kada su svi pomislili da će četa Arsena Vengera sa vođstvom na odmor, Kutinjo je postigao evrogol iz slobodnog udarca za izjednačenje 1:1.

Drugo poluvreme je počelo šokantno po domaći tim. U 49. minutu Vajnaldum je dodao loptu do Lalane, a ovaj doneo preokret i vođstvo Liverpulu 2:1. Sledeća šansa i bilo je već 3:1. Klajn je loptu ubacio u peterac, a tamo se našao Kutinjo i cevanicom postigao treći pogodak za „Redse“. Na novi gol čekalo se „čitavih“ sedam minuta. Asistencija se piše Lalani koji je poslao u prostor loptu za Manea, koji je potom napravio malu minijaturu u kaznenom prostoru „Tobdžija“, izbacivši dva igrača, pogađa dalji Čehov ugao – 4:1. 

Tek što su krenuli sa centra, domaćini su postigli gol za 4:2. Okslejd-Čembrlen je maltene iskopirao Maneov gol. Izbacivši tri igrača po levom boku, ulazi u šesnaesterac i pogađa bliži golmanov ugao. Ostaje utisak da je Belgijanac na golu morao bolje da reaguje. U 75. minutu Arsenal se potpuno vraća u igru. Posle centaršuta Kasorle, najbolji u skoku je bio štoper, Kalum Čembers, i preciznim udarcem glavom smešta loptu iza Minjolea.

Do kraja rezultat se nije menjao i Liverpul kući nosi veoma važna tri boda.


PREMIJER LIGA: Murinjo stigao, Junajted gazi, Ibra pogađa (video)

Standings provided by Sofascore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter