0
Evrokupovi

POSLEDICE PUČA: Legenda turskog fudbala na poternici!

Objavljeno: 12.08.16 u 14:52

Posle pokušaja puča u Turskoj, predsednik Erdogan i njegove pristlice krenule su u brutalan obračun sa političkim protivnicima.

Hiljade vojnih lica, profesora, novinara, uhapšeno je u tom procesu, a vlasti tragaju za legendarnim truskim fudbalerom Hakanom Šukurom.

On već godinu dana živi u SAD, ali je njegova kuća u domovini pretresena zbog optužbi da je pripadnik “naoružane terorističke grupe”. Sve to zbog činjenice da je bio na strani Fetulaha Gulena, koji je jedan od organizatora pobune.

POSLEDICE PUČA: Pretnje smrću košarkašu Enesu Kanteru (FOTO)

Protiv njega se već vodi sudski postupak zbog vređanja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana na društvenim mrežama.

Šukur je u karijeri igrao za Galatasaraj, Inter, Parmu i Blekburn pre nego što je otišao u penziju 2008. godine. Za reprezentaciju je odigrao 112 utakmica i postigao 51 gol.

To je još jedan u nizu proganjanja sportista, s obzirom na to da je zbog povezanosti sa pučom Enesu Kanteru prećeno smrću.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter