0
Evrokupovi

IGRAO JE ZA FRANCUSKU… Ali, ne biste pogodili, gde je rođen (VIDEO)

Objavljeno: 11.08.16 u 22:55

Ovaj francuski fudbaler, koji ima iza sebe osvojena dva Kupa Francuske, Ligu 1 i francuski Superkup, ima nesvakidašnji podatak u svojoj krštenici!

Rio Antonio Zoba Mavuba je rođen na moru! Ovaj tridesetdvogodišnjak je rođen u internacionalnim vodama tokom Angolskog građanskog rata.

Otac mu je umro kada je Rio imao 14, a majka sa svega dve godine. 2004. godine postaje državljanin Francuske za čiju je mladu reprezenzaciju odigrao 21 meč, dok je za seniore upisao 13 nastupa.

(Izvor:youtube/Ma trien)

Omladinsku karijeru završava u Bordu, gde i počinje senoirsku. Za četiri godine odigrao je 127 mečeva sa jednim pogodkom. Kasnije je doveden u Viljareal i potpisuje ugovor vredan sedam miliona evra.

Posle kratke epizode u „Žutoj podmornici“ otišao je na pozajmicu u Lil, koji ga je kasnije otkupio, gde je ostao do danas. Za „Pse“, gde je u međuvremenu postao kapiten, odigra je 281 meč i postigao pet golova. Mavuba je, zajedno sa crnogorskim reprezentativcem, Markom Bašom, pomogao klubu sa severa Francuske da osvoji duplu krunu u sezoni 2010-11, prvu posle 57 godina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter