U subotu se utakmicama trećeg kola nastavlja Superliga Srbije. Crvena zvezda će sutra, 6. avgusta, sa početkom u 20 časova snage odmeriti sa Mladošću.

Šef stručnog štaba Miodrag Božović očekuje tešku i borbenu utakmicu u Lučanima.

– Mladost je izvanredno startovala u prva dva kola, zabeležila dve pobede i nalazi se na čelu tabele. Utakmica dolazi u nezgodnom trenutku za nas, moramo da se oporavimo od poraza u kvalifikacijama za Ligu šampiona, da pobedimo i pokažemo da ćemo i ove godine biti šampioni Srbije. Imamo i kvalitet i snage za to. Uz svo poštovanje ekipi Mladosti očekujem da pobedimo u Lučanima, rekao je Miodrag Božović.


Novinare je zanimalo da li je prvo mesto koje zauzima Mladost posle dva kola iznenađenje.

BOŽOVIĆ O SASUOLU: Protivnik ni povoljan, ni nepovoljan

– Kad bi se prvenstvo sada završilo Mladost bi bila šampion jer bi ovaj duel odlučivao prvaka. Očekujemo tešku utakmicu zato što znate da trener Nenad Milovanović skoro 20 godina radi u srpskom fudbalu, odlično poznaje našu ligu i kao dobar strateg zna da spremi odličnu taktiku. Normalno, mi smo veliki izazov za svakoga i znamo da se protivnici uvek odlično spreme kada igraju protiv nas. Gledao sam delove njihove prve dve utakmice. Imaju dosta iskusnih igrača, golman Krznarić koji je igrao kod mene u Borcu, Tumbasević koji je dugo u srpskom fudbalu, Živanović izuzetno brz napadač, doveli su dva štopera iz Bosne i sigurno su odlična ekipa. Ipak, mi najviše zavisimo od sebe. Biće izmena u našem timu, nekoga ćemo odmoriti, nekoga pustiti da igra.

Zvezdin trener ne smatra da je Kangin postupak prelomio utakmicu.

– Prošle godine je Savo Pavićević dobio crveni karton u trećem minutu. Mediji su oko Kange napravili situaciju kao da je jedini igrač na svetu koji je dobio crveni karton. Zamislite šta bi bilo da je ostao da igra do kraja pa smo tek onda izgubili. Ovako je bolje, izgubili smo pa novinari mogu u njemu da nađu krivca. Piše se o prosečnim strancima, Zvezdinoj deci. Meni zanima gde su Zvezdina deca bila 1991. godine kada smo postali prvaci Evrope. U Bariju, osim Dike Stojanovića, nije bilo onih koji su ponikli u Zvezdinoj omladinskoj školi. Svi ostali su bili stranci, tri Crnogorca, dva Makedonca, Hrvat, Rumun i nekoliko igrača iz Srbije. Priča o Zvezdinoj deci je smešna i služi samo za destabilizaciju kluba i mene kao trenera. Ali evo, Zvezdino dete iz Zenita se možda vrati kući. Mi bismo to voleli, Vukašin Jovanović bi bio pravi pogodak za nas, ali pitanje je šta hoće Zenit. Ne pitamo se mi ovde ništa, rekao Je Miodrag Božović.

(Izvor: youtube/Crvena zvezda) Šef stručnog štaba ističe da je najvažnije sada podići moral ekipe.

– Igračima je teško palo, najviše zbog onakvog ambijenta. Navijanje je bilo za Ligu šampiona, ostalo nije. Objektivno ne možemo tražiti da na osnovu ambijenta igramo Evropu. Kada bi se ova publika preselila na stadion Barselone bilo bi fenomenalno. Ovde je takva situacija kakva jeste, niko nije obećavao Ligu šampiona. Znate da smo posle prve utakmice sa Ludogorecom rekli da će biti teško. Siguran sam da nas je eliminisao drugi gol koji smo primili u Bugarskoj. Bez obzira na sve ekipa koja primi onako glup gol ne može da prođe dalje. Ima neka sudbina koja ne dozvoljava.

Iskusni strateg govorio je i o odlasku Luisa Ibanjeza.

– Mogu samo da mu se zahvalim na svemu što je uradio za Crvenu zvezdu. Srećan sam što je takav igrač bio deo naše ekipe. Da ne bi bilo neke priče da smo ga prodavali na silu zbog para on je imao dogovor da u slučaju dobre ponude koja zadovoljava i njega i klub ide. Sam je izabrao da ode. Došao je bez dinara troška, a otišao za 1 400 000 evra,  zaključio je Miodrag Božović.