13
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

MODERNIZACIJA: ‘Marakana’ dobija ono što mnogi stadioni nemaju…

Objavljeno: 31.07.16 u 11:10

Stadion ‘Rajko Mitić’ će ove jeseni zasijati u novom ruhu, a radovi su u punom jeku, nema odmora.

Popularna „Marakana“ izgledaće mnogo lepše već na utakmici sa Ludogorecom. Naime, Crvena zvezda je uz pomoć FS Srbije uspela da otkloni skoro sve nedostatke koje joj je inspekcija UEFA dostavila na 50 pisanih strana. Tunel koji vodi od svlačionica do terena je okrečen, izolovan i osvetljen, na južnoj i severonoj tribini postavljene su nove stolice, napravljen je parking iza „juga“ od 1.200 kvadratnih metara, postavljene su platforme za TV kamere.

DA LI JE VLASNIK LUDOGORECA DIGAO RUKE: Rasprodaja u Razgradu?

– Odlično napreduju radovi, do utorka će nadamo se 90 odsto svih poslova biti završeno. Postavili smo stolice na jugu, uradili izolaciju i osvetljenje u tunelu, napravili 1.200 kvadrata parkinga iza „juga“ za reportažna kola, promenili kabine, popravili toalete i postavili tri platforme na „zapadu“ i „istoku“ za kamere – rekao je za Novosti direktor stadiona Milorad Ćorović.

Ipak, najveći deo posla je još uvek u toku, kada se on završi stadion „Rajko Mitić“ će moći da se pohvali nečim čime ne mogu mnogi stadionu u Evropi, mlađi od naše Marakane.

HOTSPORT ANALIZA: Jedna dileme za Miodraga Božovića pred meč sezone sa Ludogorecom?

– „Marakana“ dobija i „hok aj“ sistem sa 14 kamera koji će pomagati sudijama da ne pogreše u proceni da li je lopta prešla gol-crtu. Ovi radovi biće obavljeni tokom avgusta, kablovi su već razvučeni i zbog toga, kao i interneta za medije. Kad se svi radovi završe i Zvezda i reprezentacija Srbije imaće funkcionalan stadion po zahtevima UEFA – zaključio je Ćorović.

0
0

13 Komentara

  1. Svi ste vi picousti underbridgers-i! Svi cemo imati u sta da trpamo! Sto se unesrecene Srbije tice vezano za vas jedino bi za nju bilo korisno kad se ta rupetina koja zdere drzavni budzet , zatrpala. Inace, dapace,medjutim, Partizan se sprema da vas pocepa, razdere, podere cigosi naduveni!

    0
    0
    Odgovori
    • Crkni od muke, a i od tuge!!! Nemate pojma! Ali, pojma… I koga ćete vi da „pocepate“? Bačku? NE! Napredak? NE! Pa koga onda? Filijala Metalac i dalje… NEMA DALJE!!!

      0
      0
      Odgovori
    • U čemu da nas vi pocepate,ludače?Pa zar ne vidiš da ste se sami pocepali već posle drugog kola,idiote.Do kraja prvenstva,smenićemo vam još 3 trenera,slično kao prethodne sezone.

      0
      0
      Odgovori
  2. hahahah a koji to stadioni nemaju. stadion metalca, backe. pa marakana zaostaje 30 godina za modernim stadionima u evropi i svetu. sve se raspada. realno zreo je za rusenje kao i jna, stadion vojvodine i svi ostali.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter