3
Domaći fudbal

SVETAO PRIMER: Eh, kada bi Zvezda i Partizan to primenili

Objavljeno: 20.07.16 u 20:03

U celom regionu je fudbal sport broj jedan, a poseta na stadionima daleko ostavlja potpuno drugi utisak.

Kada se igraju mečevi u evropskim takmičenjima, što nije tako čest slučaj, poseta je odlična. Ali, zamislite kako bi bilo da na svakom meču, bez obzira na protvnika, stadioni budu puni.

U nekim zemljama je to normalna stvar, naročito u Nemačkoj i Engleskoj. I pored toga što ima odličnu posetu, uprava bundesligaša Darmštata povukla je neverovatan potez.

Delu navijača pokloniće bespaltne godišnje ulaznice!

DA LI JE OVO KRAJ? Klub koji Srbi obožavaju doživeo ozbiljan udarac (VIDEO)

Radi se o onim navijačima s niskim primanjima, ali ne samo njima.

– Želimo da pokažemo da brinemo za ljude iz našeg grada, a našim stanovnicima dajemo mogućnost da uživaju u svom klubu na stadionu. Oduševljeni smo što smo im omogućili ovu akciju, objavili su ljudi iz kluba.

Prošle sezone, u svojoj prvoj u Bundesligi, Darmštat nije imao problema s prodajom ulaznica i ispunjavanjem stadiona. Klub je bio četvrti u celoj ligi po procentu ispunjenosti stadiona, jer ga je prosečno gledalo 16.647 gledalaca na stadionu koji prima 17 hiljada.

Priliku da besplatno gledaju utakmice dobiće i starije osobe, kao i deca iz porodica s većim brojem članova.

Veliki potez u vreme kada se fudbal igra za novac, kada ulaznice u najjačim ligama koštaju hiljade evra, a kada navijači padaju u drugi plan.

0
0

3 Komentara

  1. Dobra ideja, ali nažalost mi još uveki nismo u mogućnosti da finansiranja kluba od sezonskih karata u potpunosti odbacimo. Smatram da ne treba da bude potpuno besplatno, već da bude simbolična cena. Možda da jedini uslov bude da postanete član kluba… Npr. da biste postali član Zvezde treba da platite 500 din za decu i 1000 din za odrasle, a za ostale koji ne spadaju u socijalno ugrožene, uvesti plaćanje na nekoliko rata za sezonske po regularnoj ceni. Ipak je u interesu kluba da zaradi neki dinar kako bi imao za osnovne troškove, održavanje trave, reflektora, tribina, higijene… a samim tim svako bi dao svoj mali, ali ujedno i veliki doprinos i novcem i navijanjem. Puniji stadioni bi povećali atraktivnost i gledanost takmičenja i van zemlje, a samim tim i interesovanje sponzora. Porasla bi novčana dobit i od TV prava (npr. prenosili bi neke utakmice Sport klub, Arena, Eurosport ili neke domaće i regionalne televizijske stanice…). Vremenom bi porastao i kvalitet samog takmičenja.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter