23
Domaći fudbal

PONUDA KOJA SE NE ODBIJA: UEFA nudi milione za bratstvo i jedinstvo!

Objavljeno: 19.07.16 u 17:41

Već se ranije pisalo o regionalnoj fudbalskoj ligi, a izgleda da će taj projekat konačno zaživeti.

Fudbalska liga bivših jugoslovenskih republika biće formirana od naredne sezone, 2017/2018, saznaje “Blic”!

Posle odigravanja nacionalnih liga igralo bi se takmičenje po uzoru na košarkašku ABA ligu, rukometnu SEHA, vaterpolo. Time bi se podigao kvalitet svih klubova, a i doneo bi atraktivne mečeve koji bi privukli navijače, sponzore, medije.

DOGOVOR NA POMOLU: Počinje fudbalska liga “SFRJ”!

Zanimljivo je da će projekat podržati UEFA i da će za to izdvojiti tri miliona evra, a već sada je zatvorena finanijska konstrukcija.
 
Uz to, prvak ovog šampionata bi imao osigurano mesto u Ligi šampiona.

Ligu bi sačinjavalo 12 klubova, tu bi Srbija i Hrvatska imale najviše predstavnika. One bi dale tri ili četiri kluba, iz Bosne i Hercegovine bi došla dva tima, dok bi po jednu ekipu imale Slovenija, Crne Gora i Makedonija.

Sve o ovoj zanimljivoj vesti možete pročitati na Blicu

0
0

23 Komentara

  1. Nije tu samo novac u pitanju. Hrrati su poodavno umislili da im je liga bolja od nase i ne verujem da bi prvi pristali na zajednicku ligu. Svi ostali bi sa radoscu to docekali. Ipak ima nade jer Dinamo i Rijeka podrzavaju ideju, Hajduk je u raljama nacionalista iz Z. Hercegovine, na njihovu zalost i to stalno odbija. Kompleksno je to pitanje, treba resiti bezbednosne, finansijske,takmicarske probleme, pitanje kalendara,prohodnosti u Uefa takmicenja, organizacije korporacije buducih osnivaca i td isl. Ako ta liga prezivi tri godine ,sigurno bi uspeli. Sa UEFA se treba dugorocno dogovoriti a ne da nas vitla kasnije kao onaj idiot iz Barselone u kosarkaskoj Evroligi.

    0
    0
    Odgovori
  2. Moze ali samo por jednim uslovom a to je da šampioni države ne izgube pravo igranja u kvalifikacijama za LŠ i LE.Da se ne zeznemo kao u košarci.Kako sad stvari stoje Dinamo bi zauvek igrao LŠ a naši klubovi nikada ne bi mogli da je se dokopaju više.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovo je realna i zdrava prica, kad moze da se napravi takva liga za kosarku, moze i za fudbal, za sve bi ovo bilo dobro i nema razloga za bilo kakvim incidentima i krvoprolicem, na kraju krajeva prvu sezonu ne bi morali da dolaze gostujuci navijaci dok stvari ne dodju na svoje..

    0
    0
    Odgovori
  4. Ako „Delija“ ovo vidi: Jeste da nema krvoprolica u kosarci ali ako pratis kosarku videces da isti ljudi ne idu na kosarkaske i fudbalske utakmice,mnogo veca „stoka“ se skuplja na fudbalskim utakmicama sto ce cesto izazivati incidente i tuce!! Svi bi smo voleli regionalnu ligu ali to je jednostavno nemoguce!!

    0
    0
    Odgovori
  5. O kakvom krvoprolicu pricate kako toga nema u kosarci? Budimo realni treba nam to za pocetak svi tereni ce biti ravni a ne oranice po kakvim se sada igra ne racunajuci Marakanu Jna Karadjordje Cukin stadion. Druga stvar mnogo kvalitetniji protivnici znaci kvalitetniju igru poboljsanje u igri vise klubova bi prolazilo u LS i LE ako imamo 1 mesto sigurno u LS onda bi imali ja msm 2 u kvalifikaciji a LS i bar 2 za LE mnogo vise para bi klubovi zaradjivali a i vrvt nebi bilo namestanja tako da pomoci sudija i slicno nema jer bi uefa daleko vise paznje posvetila takvoj ligi tako da to nebi proslo neopazeno…

    0
    0
    Odgovori
  6. Ма какав динамо какав хајдук немој те да избије крвопролиће ало

    0
    0
    Odgovori
  7. Sto se tice sporta, liga bivse sfrj bi bila pun pogodak ,ali mislim da ovaj priglupi narod jos nije spreman za to. Licno mislim da bi najvise problema pravili Srbi katolici,pa Srbi muslimani pa onda pravoslavci,a sto se tice dezelijanaca i makedonerosa oni nemaju problem(muda)

    0
    0
    Odgovori
  8. Hr i Srb bi dale po tri ,plus jedan klub koji bi bio bolji u pred-dvoboju cetvrtoplasiranih iz liga ovih zemalja. Bih bi dala dva a CG i Mkd po jednog predstavnika. Bilo bi zanimljivo, zasto da ne!? Verovatno je da bi u pocetku Dinamo oskocio, ali za tri do cetiri godine bila bi to velika bitka izmedju klubova nekadasnje velike cetvorke,plus ev. Rijeke i finansijski ojacanog Sarajeva i Olimpije. Liga bi neeumnjivo podigla nivo fudbala na Balkanu, to je apsolutno moguce ocekivati. Problemi kao bezbednosni ,finansijski, mogli bi biti savladani a kljuc je prohodnost ka Evropi i kalendar koji ogranicava organizovanje nacionalnih liga. Ima logike da pobednik lige ide direktno u CL a da drugi ide direktno u LE. Ostali bi isli u kvalifikacije kao sada .
    To je za mene dobra vest, ako je tacna. Daj boze da bude nesto od toga.

    0
    0
    Odgovori
  9. Sve je to samo da bi imali cime da pale vatru.. Odnosi medju bivsim republikama su ionako „odlicni“ pa nam samo jos to treba… E da mozda nam i treba da i Pristina kao „kosovski“ klub udje u tu ligu… Bilo bi tu i dronova… U najboljem slucaju ce posle prve utakmice zabraniti navijacima da dolaze na stadione.

    0
    0
    Odgovori
  10. Ako ce ići prvi direktno u LS (ide se u evropu preko jadranske lige), šta ce se desiti onda sa prvim U nacionalnim ligama?

    0
    0
    Odgovori
  11. Pa ako smo majmuni da pravimo opet probleme,ovo treba da se koristi jel je fudbal u svim bivsim republikama na smaterskom nivou,ja sam za

    0
    0
    Odgovori
  12. Samo mala replika „grobar“-u.Gledao sam mnoge derbije u ex-yu ligi ali jedan ce mi ostati u posebnom secanju.Par kola pre kraja lige Partizan i Dinamo su ušli u mrtvu trku za prvaka.Na stadionu JNA je bio slet povodom Titovog rođendana pa smo dočekali Dinamo na Marakani.100 000 grobara dočekalo je zagrebačke modre.Dinamo je u prvom poluvremenu poveo 2-0 a Partizan izjednačio na 2-2 i na kraju postao prvak.Ako zaživi liga bivše juge uživačemo tvrdim u mnogo derbija,mnogo vise sponzora,timovi će se pojačati a huligani i protivnici ove lige će vremenom shvatiti da će na kraju svi dobiti ovom ligom.Mnogo jakih utakmica pravi dobre igrače koji će donositi profit klubovima.Živi bili pa videli.

    0
    0
    Odgovori
  13. Ne daj Boze da pocne ova liga..kakav bre kvalitetniji fudbal pa samo ce jos vise sranja da se desi…a ista ta uefa ce vec posle prvog kola vratiti ulozeno posto ce iste te klubove kazniti zbog nereda na stadionima i divljanja navijaca…tako da meni dobar i ovaj derbi sto imamo…

    0
    0
    Odgovori
    • Eee ti si klasičan primer jednog ispranog mozga!!! Što da umesto ovog jednog derbija nemaš 4 dobra derbija, a?? Kvalitet fudbala će se podići drastično… neka se igračima mao tresu noge kada odu na gostovanje u Zagreb, Split, Mostar ili negde još. Da li možeš da porediš tu ligu sa ligom u kojoj ušestuju (bez omalovažavanja) Bački Petrovac ili Surdulica i da ne nabrajam?? A opet u ostatku naše lige će se dići kvalitet jer će svi hteti da igraju tu zajedničku ligu pa će morati i da ulože neki dinar da bi to i uspeli.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter