Atletiko Madrid želi da se ojača pred početak naredne sezone, jer ga očekuje velika borba u Španijii Ligi šampiona.

Ipak madridski velikan neće tražiti neka velika i preskupa pojačanja. već će se držati oprobanog recepta vraćanja svojih bivših igrača.


Tako je bilo sa Fernandom Toresom, a na redu je još jedno veliko potencijalno pojačanje,

Dijego Kosta bi mogao da ponovo obuče crveno – beli dres.

ANDREA PIRLO: Nije kasno za Balotelija samo da ne ode u Kinu!

On je pre dve godine prešao u Čelsi, a u Madridu su potvrdili da su počeli pregovore za njegov povratak.

– Obožavamo Dijega Kostu, to priznajem. Razgovarali smo s njim i radimo na tome da ga vratimo u Madrid kako bi u igrao za Atletiko. Blizu smo potpisivanja ugovora s njim, izjavio je predsednik Atletiko Madrida Enrike Serezo.

Klub već neko vreme traži “devetku” posle odlaska Džeksona Martinesa.

Serezo je odbacio nagađanja o dolasku Kolumbijca Karlosa Bake iz Milana ili Argentinca Gonzala Iguaina iz Napolija.

– Baka je važan igrač, ali ga nećemo kupiti. Nije u našim planovima. Nećemo dovesti nijednog napadača iz italijanske lige. Ni Iguaina, ni druga imena koja se pojavljuju po medijima, rekao je on.

Zanimljivo je da je Kosta došao u klub 2007. kada ga je Tores napustio i otišao u Liverpool za više od 20 miliona evra, da bi kasnije završio u Čelsiju i tamo 2014. dočekao Kostu, koji ga je izgurao iz tima i poslao nazad u Madrid. Tores je za Atletiko od 2001. do 2007. odigrao više od 200 utakmica i postigao 75 golova, a s 19 godina postao je kapiten ekipe.

Brazilac sa španskim pasošem je prošle sezone ua Čelsi dao 16 golova u 41 utakmici, a imao je i 11 asistencija. Atletiko je napustio u leto 2014. a za madridske crveno-bele do tada je bio postigao 64 gola u 134 utakmice.

U leto 2014. Atletiko ga je prodao za 40 miliona evra koliko je iznosila klauzula u njegovom ugovoru.