0
Evrokupovi

UEFA: Nije bilo nameštanja na prvenstvu Evrope

Objavljeno: 15.07.16 u 11:50

UEFA je saopštila da je Evropsko prvenstvo u Francuskoj proteklo bez ijedne sumnje u nameštanje utakmica i nedozvoljeno klađenje.

Krovna organizacija evropskog fudbala je navela da je pre Evropskog prvenstva u Francuskoj, održanog od 10. juna do 10. jula, uvela niz mera kako bi suzbila bilo kakvu zabrinutost oko neregularnosti.

 Sudijama su tokom radionica pre turnira date smernice da im pomognu u suočavanju sa potencijalnim problemima, uključujući i mogući kontakt sa osobama u pokušajima da se nameste utakmice. Slične smernice dobili su i svi učesnici turnira pre dolaska u Francusku, dok je UEFA preko svog sistema za praćenje i otkrivanje prevara kod klađenja proveravala nepravilnosti.

 

– Nisu se pojavile sumnje za bilo koju od 51 utakmice na turniru u Francuskoj. Veoma smo zadovoljni ishodom našeg programa koji je prvi put primenjen na Evropskom prvenstvu. U tesnoj saradnji sa francuskom policijom i ostalim zainteresovanim stranama, imali smo siguran fudbalski turnir, u smislu klađenja. Analiza koju je sprovela posebna radna grupe Uefe pokazala je da su utakmice na Evropskom prvenstvu protekle bez ikakvih problema po pitanju integriteta“, navodi se u saopštenju UEFA.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter