Grizman je u desetom minutu imao najbolji šansu, šutirao glavom pod prečku portugalskog gola, ali je Rui Patrisio dobro reagovao i izbacio loptu u korner. Odmah zatim Žiru je imao priliku, ali nije uspeo da ugozi gol protivnika

Delovalo je kao da se ključni trenutak na meču desio u 20. minutu kada su se sudarili Ronaldo i Pajet. Portugalac je u tom duelu teže povređen, odmah je zatrađio lekarsku pomoć, posle koje je nastavio meč.


Međutim, izdržao je samo nekoliko minuta i morao je da bude zamenjen. Najbolji portugalski igrač u suzama je napustio teren zamenio ga je Kvarežma.

Najbolji igrač Francuske u prvom poluvremenu, ali i u većem delu meča Sisoko, šutirao je iz blizine u 34. minutu, ali mu je udarac odbranio Patrisio.

Sedrik je u istom minutu dobio prvi žuti karton.

U 58. minutu prvi ozbiljniji napad imali su Francuzi. Koman je pronašao Grizmana, koji je šutirao po zemlji, ponovo uspešan bio je golman Portugala.

U 66. minutu Antoan Grizman imao je najbolji priliku u drugom delu igre. Ubačena je lopta s lve strane, ne tako visoki Francuz ponovo je bio dobar u skoku, ali je prbacio gol.

U 75. minutu nova šansa za Francusku i nova odbrana golmana Portugala, šutirao je Žiru.

Prvi put Portugalcu su zapretili u 80. minutu, kada su Nani, pa potom i Kvarežma šutiralo ka Lorisu.

Na šest minuta do kraja ponovo je zapretio Sisoko, ali je i dalje nesavladiv bio Patrisio.

U sudijskoj nadoknadi šansu utakmice imao je Žiru, sve je odradio dobro, prevario odbranu Portugala, ali se isprečila stativa.

Trenutak odluke dogodio se u 109. minutu, kada je Eder lepim šutem sa ivice kaznenog doneo titulu šampiona Portugalu.