0
Fudbal

DAN ISTINE: Ko će biti novi prvak Evrope, Francuska ili Portugalija, Grizman ili Ronaldo?

Objavljeno: 10.07.16 u 10:47

Francuska ili Portugalija, Antoan Grizman ili Kristijano Ronaldo, tako bi ukratko mogla da glasi najava velikog finala šampionata Evrope u kojem će vececras Francuzi pokušati da osvoje treću, a Portugalci prvu titulu šampiona Starog kontinenta.

S jedne strane Grizman, najbolji strelac turnira sa šest golova, želi da uradi nešto slično onome što je Mišel Platini napravio 1984. godine, kada je sa devet pogodaka predvodio Francuze do prve titule, a sa druge Ronaldo, kome u karijeri nedostaje još samo trofej sa nacionalnim timom.

Francuzi su obe titule osvojili tako što su pobeđivali Portugaliju, oba puta posle produžetaka, 1984. bilo je 3:2 u polufinalu, a 2000. u četvrtfinalu 2:1, dok su Portugalci najbliži trofeju bili 2004. kada su kao domaćini, u finalu, u Lisabonu, neočekivano izgubili od Grčke 1:0.

– Finale s Portugalijom je nešto o čemu sam dugo sanjao i zato mi ovo finale protiv Francuske mnogo znači. Želim da osvojim nešto sa reprezentacijom, jer sam na klupskom i individulanom nivou uzeo sve. Cela zemlja stoji iza nas i veruje da možemo do trofeja, iako je Francuska favorit. Ali, ako su mogli Grci protiv nas 2004. godine, možemo i mi sada – izjavio je Ronaldo.

S druge strane, Grizman nema tako velike trofeje u karijeri, uostalom, znatno je i mlađi od Ronalda, a poseban motiv biće mu šansa da se revanšira Portugalcu za poraz u finalu Lige šampiona, posebno zbog promašenog penala.

– Šanse su 50:50. Portugalija je odličan tim, odlično se brane, a u napadu imaju Ronalda. Čeka nas teška utakmica, još teza nego u polufinalu protiv Nemačke. Učinićemo sve da pobedimo i obradujemo narod – poručio je Grizman.

Finale između Francuske i Portugalije igra se večeras na stadionu Francuska u Sen Deniju od 21 sat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter