0
Fudbal

EURO 2016: Grizman odveo Francuze u finale pred Ronalda i drugare (VIDEO)

Objavljeno: 07.07.16 u 22:58

Poznati su finalisti Evropskog prvenstva, pošto je posle Portugalije mesto u borbi za trofej obezbedila Francuska pobedom nad Nemačkom u Marseju 2:0 (1:0).

Prognoze su se obistinile. Domaćin šampionata će se boriti za trofej. Reprezentacija Francuske savladala je Nemačku sa 2:0 i u nedelju od 21 čas je zakazala finale sa Portugalijom na Sent Deniju. Već u 7. minutu zapretila je Francuska preko Grizmana, ali bez promene rezultata, ipak napadač Atletiko Madrida je tada najavio „bljesak“. Ipak, sledeće dve prilike imala je Nemačka. Prvo je pokušao Čan, ali je Loris bio na mestu, baš kao i pri šutu Švajnštajgera. U poslednjih pet minuta prvog dela igre ponovo je dominirala Francuska. Pokušali su Grizman i Žiru, ali su bili neprecizni. Ipak, u nadoknadi vremena glupost Švajnštajgera koji je igrao rukom ispred omalenog Evru posle kornera, a sudija Ricoli je pokazao na penal. Siguran egzekutor bio je Grizman 1:0.

U drugom poluvremenu dosta dosadnija utakmica. Bez puno prilika, ikao je Nemačka imala inicijativu. Prva šansa se pretvorila u gol. Igrao se 72. minut kada je posle karambola u kaznenom prostoru Nemačke, Grizman postigao drugi gol i rešio pitanje pobednika – 2:0. Krenuli su „panceri“ tada na sve ili ništa, imali su šanse Kimih u 74. minutu, Draksler dva minuta kasnije, Kimih i Gece u nadoknadi vremena, ali je Loris ostao nesavladan. Na kraju Francuska je zasluženo izborila veliko finale na Evropskom prvenstvu u svojoj zemlji.

Finale je na programu u nedelju od 21 čas na stadionu Sen Deni u predgrađu Pariza.

(Izvor: RuTube)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NEMAČKA – FRANCUSKA 0:2 (0:1)
/Grizman 45+2, 72/

Marselj

Stadion: Velodrom
Kapacitet: 67.394
Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Boateng (od 60. Mustafi), Hevedes, Hektor – Džan (od 67. Gece), Švajnštajger – Ozil, Kros, Draksler – Miler.
FRANCUSKA (4-2-3-1): Loris – Sanja, Košćelni, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sisoko, Grizman (od 90. Kabaj), Paje – Žiru (od 78 Žinjak).

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter