1
Fudbal

FOTO: HOTSPORT

UDOVIČIĆ: Očekujem rekordan broj medalja na OI

Objavljeno: 03.07.16 u 13:12

Ministar omladine i sporta u tehničkoj vladi, Vanja Udovičić, izjavio je danas da očekuje rekordan broj medalja na Olimpijskim igrama u Riju i dodao da su srpski sportisti spremni za predstojeće takmičenje.

 – Očekujem da preskočimo kvotu četiri, koja je najveća do sada, odnosno očekujemo duplo veći broj medalja, rekao je Udovičić gostujući na TV Pink.

Kako je dodao, srpski sportisti su tokom cele 2012. godine osvojili 18 medalja, a ove godine već je toliko medalja osvojeno.

 – A tek počinje EP u atletici, Olimpijada i Paraolimpijske igre, tako da očekujemo da u odnosu na 2012. imamo duplo veći broj osvojenih medalja“, rekao je Udovičić.

On je dodao da je njegovo ministarstvo u svakodnevnoj komunkaciji sa sportistima, savezima i Olimpijskim komitetom, jer je važno da se svi sportisti prate i da oni budu zadovoljni.

 – Ne želim da hvalim svoj i rad vlade, ali znamo gde se svaki sportista nalazi i sprema od kajakaša do altetičara, tekvondista, rvača… Stekli su se svi uslovi i uradili smo sve što je u našoj moći da oni odu apsolutno spremni, rekao je Udovičić.

On je posebno istakao i uspehe i pripreme paraolimpijaca, budući da posle Olimpijskih, slede i Paraolimpijske igre i dodao da i od njih očekuje  rekordan broj medalja.

Na pitanje od koga očekuje medalje, Udovičić je rekao da su to pre svega vaterpolisti i Novak Đoković, međutim, kako kaže, OI su do sada pokazale da neko od koga se sigurno očekuje medalja podbaci, dok neko ko nije u prvom planu, osvoji medalju.

 – Iako niko ne očekuje, ja sam uveren da odbojkašice mogu do olimpijske medalje, kao i rvači. Dvojac u veslanju zreo je da u finalu pokaže svoje kvalitete, tu su i kajakaši, strelci, kazao je Udovičić.

Upitan ima li stedstava za sve koji osvoje medalje, ministar je odgovorio potvrdno.

 – I premijer Vučić je više puta izjavljivao da su finansije stabilne, a naša želja je da nagradimo sportiste. Pokazujemo da su sportisti prioritet, da se ne čeka po godinu i po dana, kao što sam ja čekao, na isplatu sredstava“, rekao je Udovičić i dodao da su savezi već od januara dobili veći deo sredstava za pripreme.

 – Na sportistima je da odu na OI i ostvare što bolji rezultat, zaključio je Udovičić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter