0
Evrokupovi

EURO 2016: Francuzi ‘petardom’ poslali hrabre Islanđane kući (VIDEO)

Objavljeno: 03.07.16 u 22:54

Selekcija Francuske, domaćin Evropskog prvenstva poslednji je učesnik polufinala, a do toga je došla ubedljivim trijumfom nad Islandom rezultatom 5:2 (4:0).

Ljubitelji fudbala sa uživanjem su očekivali da vide kako će se najveće iznenađenje šampionata, selekcija Islanda, suprotstaviti domaćinu na ‘Sen Deniju’, posle eliminacije Engleske u osmini finala (2:1).

Međutim, ‘trikolori’ su bili preveliki zalogaj za simpatične Islanđane koji su već u 13. minutu poveli sa 1:0.

Bio je to mat u dva poteza ‘galskih petlova’. Matuidi je sa oko sredine terena poslao dugu loptu prema Olivijeu Žiruu, a napadač Arsenala je izbegao ofsajd zamku i levom nogom poslao loptu kroz noge golmana Islanda Haldorsona.

(Izvor: youtube / ibrahim celebi)

Samo sedam minuta kasnije novi pogodak domaćina EURA na ‘Sen Deniju’. Pol Pogba je bio najviši posle kornera Grizmana sa desne strane i u svom stilu je duplirao vođstvo ‘trikolora’.

(Izvor: youtube / Sport Twentyfour)

U 42. minutu je Dimitri Paje postigao lep gol sa ivice šesnaesterca levom nogom u dalji ugao.

(Izvor: youtube / Varun Sundriyal)

A samo tri minuta kasnije Grizman je posle prelepe akcije i možda još lepše egzekucije otklonio i najmanju sumnju u ishod ovog polufinala.

(Izvor: youtube / TOP TRENDING ESP)

Posle 4:0 za Francusku i 11 minuta igre u nastavku konačno je stigao odgovor Islanda i to u vidu lepe akcije po desnoj strani koju je uspešno završio Sigtorson poslavši loptu iza leđa Uga Lorisa.

(Izvor: youtube / CYCOMUIR Oficial)

Međutim, samo dva minuta posle toga, Žiru je iskoristio grešku golmana Halgdorsona i postigao svoj drugi gol na meču, nakon čega je napustio teren, a umesto njega u igru je ušao Andre Pjer-Žinjak.

(Izvor: youtube / GOAL TV)

Nisu Islanđani stali na jednom postignutom golu, već su u 83. minutu preko  Bjarnasona postigli svoj drugi gol na meču i time se oprostili od Evropskog prvenstva na lep način.

(Izvor: youtube / KubilayRanger JEFF THE NIGHTCORE)

U poslednjih 10 minuta na terenu se našao i najveći fudbaler Islanda svih vremena, Ejdur Gudjonson, koji je doživeo velike ovacije navijača obe reprezentacije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Francuska – Island 5:2 (4:0)
(Žiru 12, 59, Pogba 19, Paje 43, Grizman 45 – Sigtorson 56, Bjarnason 83)

Stadion: Sen Deni
Sudija: Bjern Kujpers (Holandija)

Francuska: Loris – Sanja, Košćelni (od 71. Mangala), Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi, Sisoko – Grizman, Paje (od 80. Koman), Žiru (od 60. Žinjak).

Island: Haldarson – Sevarson, Arnason (od 46. Ingason), R. Sigurdson, Skulason – Gudmundson, Gunarson, G. Sigurdson, Bjarnason – Sigtorson (od 83. Gudjonsen, Bodvarson (od 46. Finbogason)

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter