0
Evrokupovi

ITALIJANI SU ‘UMETNICI ODBRANE’: Lev veruje u prekid neugodne tradicije Nemaca protiv ‘azura’

Objavljeno: 02.07.16 u 12:34

Današnji meč četvrtfinala EP u Francuskoj sasvim opravdano je od strane ljubitelja fudbala proglašen za svojevrsno ‘finale pre finala’.

Iako je Nemačka blagi favorit u večerašnjem duelu protiv Italije, tradicija je u potpunosti na strani ‘azura’. Naime, na velikim takmičenjima ova dva tima sastajala su se 10 puta i ‘panceri’ nemaju nijedan trijumf.

Italijani su slavili pet puta, isto toliko puta je bilo nerešeno, a hrabri ih i činjenica da su dobili ova prethodna velika duela u polufinalima Svetskog prvenstva 2006. godine (2:0) i Evropskog pre četiri godine (2:1).

Ipak, selektor reprezentacije Nemačke Joakim Lev istakao je da su šanse 50:50.

– Daćemo sve od sebe da uspemo i prođemo u polufinale. Igrači su veoma fokusirani, intenzivno se pripremamo za utakmicu sa Italijom i veoma smo samouvereni. Moramo da preskočimo najveću prepreku na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Znamo da nas čekaju „umetnici odbrane“, koji ne daju protivnicima da naprave mnogo šansi. Moramo da iskoristimo one koje dobijemo, ali i da budemo oprezni jer su veoma opasni iz kontranapada“, rekao je Lev za nemački magazin ‘Bild’.

Meč između Italije i Nemačke igra se večeras od 21 sat na stadionu u Bordou.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter