0
Fudbal

EURO 2016: Senzacija, Vels je drugi polufinalista! (VIDEO)

Objavljeno: 01.07.16 u 22:58

Da li je ovo posle trijumfa Grčke na Euru 2004 godine, ovo najveća senzacija u istoriji kontinentalnih šampionata.

Vels slavi. Prvi put u istoriji „ostrvska“ reprezentacija je stigla na Euro i izborila plasman u polufinale. Bejl i drugari napravili su najveće iznenađenje u dosadašnjem delu šampionata i savladali su moćnu Belgiju sa 3:1 i plasirali se među četiri najbolja tima na Starom kontitnentu.

A, početak meča nije nešto tako nagoveštavao. Već u 7. minutu zapretio je Karasko, ali je Henesi neverovatno intervenisao. U istom napadu pokušali su još Munie i Azar, ali je golman Velsa bio sjajan. Ipak, u 13. minutu nije imao šanse, Azar je ostavio loptu Naingolanu, a ovaj „bombom“ savladao čuvara mreže „zmajeva“ – 1:0. Vels je prvi put zapretio preko Tejlora u 26. minutu kada je Kurtoa odbranio. Samo pet minuta kasnije nije mogao ništa, Remzi je asistirao, a Vilijams pogodio za 1:1.

Drugo poluvreme je počelo prilikom Lukakua, ali je lopta završila pored gola. U 55. minutu pravi šok. Remzi je centrirao do Robsona Kanua, ovaj obrnuo odbranu Belgije i pogodio za 2:1. Ni tada nije ličilo da bi Vels mogao u polufinale EP. „Đavoli“ su do izjednačenja mogli u 74. minutu kada je centrirao Aldervajler, a Felaini glavom sa pet metara promašio. Kraj za Belgijance je usledio u 86. minutu kad je Hanter centrirao, a Voks glavom matirao Kurotu za konačnih 3:1 i polufinale Evropskog prvenstva i meč sa Portugalijom za veliko finale.

(Izvor: RuTube)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

VELS – BELGIJA 3:1

(Vilijams 31, Robson-Kanu 55, Vouks 86 – Naingolan 13)

Stadion: Pjer Moro, Lil Kapacitet: 49.822 Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

Vels: Henesi, Čester, Vilijams, Dejvis, Tejlor, Alen, Ledli (od 79. King), Remzi, Ganter, Robson-Kanu, Bejl
Belgija: Kurtoa, Dž. Lukaku (od 76. Mertens), Denajer, Aldervireld, Munije, Vitsel, Naingolan, Azar, De Brujne, Karasko (od 46. Felaini), R. Lukaku

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter