0
Fudbal

EURO 2016: Poljska u četvrtfinalu posle penala, Fabijanski junak (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.16 u 17:55

Poljska je prvi četvrtfinalista Evropskog prvenstva, pošto je u osmini finala savladala Švajcarsku posle penala 5:4 (1:1, 1:0).

Kakav meč u Sent Etijenu. Švajcarska je bila daleko bolji rival, imala je stopostotne šanse, ali je Poljska otišla u četvrtfinale zahvaljujući boljem izvođenju penala.

Počelo je šansom za Poljsku u 25. sekundi, ali je Milik promašio prazan gol. Poljaci su ponovo zapretili u 31. minutu, ali je šut Grosickog završio preko gola. Švajcarska je prvi put zapretila tek u 36. minutu preko Šara, ali je Fabijanski bio na mestu. Poljska je do vođstva stigla u 39. minutu kada je Fabijanski uposlio Grosickog, ovaj loptu dodao do Blaščikovskog, a krilnom napadaču Fiorentine nije bilo teško da postigne gol.

U drugom delu igre sasvim druga priča. Poljska se povukla, a Švajcarska je napadala. Selektor Vladimir Petković je na teren posalo sve napadače i počele su „viktorije“. Prvi je zapretio Šaćiri, ali je Fabijanski bio na mestu. U 73. i 74. minutu dve šanse za Švajcarsku. Prvo je šut Rodrigeza odbranio Fabijanski, da bi potom Šar šutirao pored gola. Inicijativa se Švajcarskoj isplatila u 82. minutu, centrirao je Lihštajner, lopta je pala na „makazice“ Šaćiriju koji je postigao sa 16 metara najlepši gol na prvenstvu Evrope. Tim golom se otišlo u produžetke.

Tamo još dve stopostotne šanse za „sajdžije“. U 113. minutu Derdijok je ostao sam, šutirao je glavom, ali je Fabijanski bio fenomenalan. Samo pet minuta kasnije nova šansa za Derdijoka, ali ništa, penali.

U penal seriji sreća je bila uz Poljake. Poljaci su pet puta pogodili, počevši od Levandovskog do Krihovjaka, dok je kod Švajcaraca ceo gol promašio Džaka. Poljska je prvi četvrtfinalsita Evropskog prvenstva.

(Izvor: RuTube)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

ŠVAJCARSKA – POLJSKA 1:1 (0:1) – 4:5 na penale
/Šaćiri 82 – Blaščikovski 39/

Lihtštajner – precizan, 1:0.
Levandovski – precizan, 1:1.
Džaka – neprecizan, 1:1.
Milik – precizan, 1:2.
Šaćiri – precizan, 2:2.
Glik – precizan, 2:3.
Šer – precizan, 3:3.
Blaščikovski – precizan, 3:4.
Rodrigez – precizan, 4:4
Krihovjak – precizan, 4:5.

Stadion: Žofroa Gišar
Kapacitet: 41.500
Sudija: Mark Klatenburg

ŠVAJCARSKA (4-2-3-1): Zomer – Lihtštajner, Šer, Đuru, Rodrigez – Behrami (od 77. Fernandez), Džaka – Šaćiri, Džemaili (od 58. Embolo), Mehmedi (od 70. Derdijok) – Seferović.

POLJSKA (4-4-2): Fabijanski – Pišček, Pazdan, Glik, Jedržejčik – Mahzinjski (od 100. Jodlovec), Krihovjak, Blaščikovski, Grosicki (od 104. Peško) – Milik, Levandovski.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter