0
Evrokupovi

EURO 2016: Bolno! Hrvati videli koliko fudbal može da bude okrutan – eliminacija u 117. minutu! (VIDEO)

Objavljeno: 25.06.16 u 23:33

Treći četvrtfinalista Evropskog prvenstva u Francuskoj je Portugalija koja je posle produžetaka izbacila iz daljeg takmičenja selekciju Hrvatske golom u 117. minutu.

Uz utakmicu između Italije i Španije, večerašnji duel između Hrvatske i Portugalije predstavljao je derbi osmine finala EP u Francuskoj, ali on nikako nije opravdao taj epitet, kao ni očekivanja ljubitelja fudbala širom Evrope.

Hrvatska nas je navikla na ofanzivan i na oko lep fudbal, dok su Portugalci predvođeni Kristijanom Ronaldom u poslednjem kolu grupne faze pokazali da takođe raspolažu ozbiljnim napadačkim arsenalom, ali u ovom meču, posebno u prvom poluvremenu od toga nismo videli ništa.

Tvrdo, sa puno faulova, prekida i duela na sredini terena, Hrvatska i Portugalija gotovo da nisu stvorili pravu šansu pred golovima dva čuvara mreže.

Tek u 61. minutu videli smo prvu veliku šansu na meču i to pred golom Ruja Patrisija. Darijo Srna je centrirao iz jednog prekida sa desne strane, a na oko sedam-osam metara od gola glavom ju je zahvatio Domagoj Vida ispred Marija Mandžukića i šutirao tik pored leve stative.

Neverovatno zvuči podatak da za 90 minuta od ovakve dve selekcije nismo videli nijedan šut u okvir gola. Rezultatom 0:0 završio se regularan tok susreta, pa se otišlo u produžetke.

Ni tamo nismo videli ništa bolji fudbal od Portugalaca, ali jesmo od Hrvata, ponovo od Domagoja Vide koji je u 109. minutu promašio novi pokušaj glavom. U situaciji kada golman nije bio na gol liniji, loptu je poslao preko gola.

A onda neverovatan epilog.

Najbolju šansu ‘kockasti’ su imali u 117. minutu kada je Ivan Perišić pogodio stativu pokušajem glavom u petercu Portugalije.

Usledila je kontra Portugalaca u kojoj je pokušaj Kristijana Ronalda odbranio Subašić, ali je ‘otpadak’ u mrežu prosledio Kvarežma čime je kaznio Hrvatsku za sve promašaje tokom prethodnih 117 minuta.

(Izvor: youtube / Futebol na Veia √)

Bila su to prva šuta u okvir gola na celoj utakmici!

Čak i posle toga, Domagoj Vida imao je novu fenomenalnu šansu, ali je u poslednjem minutu nadoknade, ovog puta, nogom, šutirao pored desne stative.

Portugal je u četvrtinalu i tamo će igrati protiv reprezentacije Poljske.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Hrvatska – Portugalija 0:1 (0:0) *posle produžetaka
(Kvarežma 117)

Stadion u Lansu: Feliks Boler
Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija)
Žuti karton: Vilijam Karvaljo (Portugalija)

Hrvatska: Subašić – Srna, Vida, Ćorluka, Strinić – Badelj, Modrić – Brozović, Rakitić (od 110. Pjaca), Perišić – Mandžukić (od 88. Kalinić).

Portugalija: Patrisio – Sedrik, Pepe, Fonte, Gereiro – V. Karvaljo, A. Silva (od 108. Danilo), Žoao Mario (od 87. Kvarežma), Andre Gomeš (od 50. Renato Sančes) – Nani, Ronaldo. 

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter